Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti FOOZ-a

Najava aktivnosti u sklopu Festivala...
Od 2. do 7. svibnja održat će se Festival znanosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Poziv na gostujuće predavanje prof....
Pozivamo vas na predavanje Towards inclusive education – What has the curriculum got to do with it ? koje će se održati 5. travnja 2022. u 17:10 u Dvorani Slavka Zlatića u zgradi Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Filozofskog fakulteta. Predavanje će održati dr. sc. José Reis Jorge, profesor odgojnih znanosti na Instituto Superior de Educação e Ciências/ISEC u Lisabonu, Portugal.
Rektorova čestitka povodom Dana žena
Rektorova čestitka povodom Dana žena
In memoriam: Anka Došen-Dobud (1....
Dana 5. veljače 2022. godine u 103. godini života napustila nas je sveučilišna profesorica Anka Došen-Dobud, dekanica Pedagoške akademije u Puli od 1. rujna 1967. do 30. rujna 1971. godine.
Svečana promocija diplomanata FOOZ-a
Svečana promocija diplomanata FOOZ-a održat će se u petak, 10. prosinca 2021. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a live stream svečane promocije možete pratiti putem poveznice:  https://zoom.us/j/9308416462?pwd=WUhaK0tmaHc1SnhwRkFLMVNMc1lsQT09 (Meeting ID: 930 841 6462; Passcode: wui9D5).
Integrativni pristup STEM obrazovanju...
U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ organizirat ćemo niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima. Prvo na redu je predavanje pod naslovom „Kako od S doći do STEM?“ koje će se održati u srijedu 15.12. od 17:00-17:45.
Nastupno predavanje u postupku izbora...
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovno nastavno zvanje predavača iz područja humanističkih znanosti, polja filologija, grane anglistika, za pristupnicu Ivanu Bančić Čupić, 26. studenoga 2021. godine u 14.40 sati pomoću alata BigBlueButton na E-učenju iz kolegija Suvremeni engleski jezik IV. s temom How we communicate: past forms .
9. znanstveno-stručni skup "Iz...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad organiziraju Deveti međunarodni znanstveno-stručni skup „Iz istarske glazbene riznice“ pod naslovom Mùzika: zvuk, logos, odgoj i obrazovanje, terapija .
Orijentacijski susret za studente 1....
Orijentacijski susret za studente 1. godine izvanrednog sveučilišnog diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje održat će se virtualno u četvrtak, 4. studenoga 2021. godine u 18.00 sati na Zoom poveznici: https://unipu-hr.zoom.us/j/97416667623?pwd=cHZQOEFGRUJjRnI3OWtjSWFNV3RLdz09
Rang liste kandidata za upis na...
Rang liste kandidata za upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku te rang lista za upis na Razlikovni program u akademskoj godini 2021./2022. objavljeni su na https://fooz.unipu.hr/fooz/upisi/upisi_u_ak_god_2021-2022.
Orijentacijski dan za studente 1....
Orijentacijski dan za studente 1. godine izvanrednog preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje održat će se virtualno u četvrtak, 7. listopada 2021. u 18.00 sati na Zoom poveznici: https://unipu-hr.zoom.us/j/93547060740?pwd=MTdEZC91Z09RN0VFbzV2MzFuODF1UT09 .
Orijentacijski dan za redovite...
Orijentacijski dan za redovite studente 1. godine studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj godini 2021./2022. održat će se u ponedjeljak, 4. listopada 2021. godine u 8.30 sati (Dvorana Istra na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“), a nastava za sve godine studija započinje u utorak, 5. listopada 2021. godine prema rasporedu predavanja. Studenti 1. godine studija trebaju donijeti ispunjenu i potpisanu Izjavu o mjerenju temperature prilikom dolaska na Orijentacijski dan, a studenti viših godina studija istu trebaju predati na prvom satu nastave.
Tečajevi za studente za 50 godina Srca
Sveučilišni računski centar - Srce slavi 50 godina od svog osnutka i pri tome obilježavanju nudi 50 tečajeva za studente pri čemu omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova.
Predstavljanje zbirke Solistička i...
Predstavljanje monografije i zbirke notnog izdanja Solistička i komorna djela Nella Milottija održat će se 23. lipnja 2021. s početkom u 19.00 sati na Kaštelu (Gradinski uspon 6) u Puli.
Gostujuće predavanje odgojiteljica i...
U ponedjeljak , 24.5.2021. u 18h održat će se predavanje odgojiteljica pazinskog dječjeg vrtića Sandre Vlahov, Helene Koraca, Ivane Ivančić i Voglje Hodžaj na temu "Dječja prezentacija života u prirodi". Predavanje će se održati virtualno, preko platforme ZOOM. Predavanje je namijenjeno studentima ranog i predškolskog odgoja te svim zainteresiranima.
Nastupno predavanje dr. sc. Elene...
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija, za pristupnicu dr. sc. Elenu Krelja Kurelović, dana 7. travnja 2021. godine u 15.05 sati pomoću alata BigBlueButton na E-učenju iz kolegija Audio i video obrada s temom Video u obrazovanju/nastavi.
Pokretanje postupka za izbor dekana...
Vijeće Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u postupku elektronskog glasovanja održanog dana 8. siječnja 2021. godine donijelo je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Kandidatura za izbor dekana sadrži prijedlog odnosno prijavu za izbor dekana te životopis i program rada kandidata, a za dekana se može kandidirati nastavnik Sveučilišta u znanstveno-nastavnom odnosno umjetničko-nastavnom zvanju redovitog ili izvanrednog profesora u radnom odnosu s najmanje 50% radnog vremena. Rok za podnošenje prijedloga odnosno prijave je 30 dana od dana objave ove Odluke na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Nastupna predavanja u postupku izbora...
Nastupna predavanja pristupnica u postupku izbora u umjetničko-nastavno zvanje docenta iz umjetničkog područja, polje likovna umjetnost, grana likovna pedagogija održat će se u sljedećim terminima: Tihana Karlović - 12. siječnja 2021. godine u 11.30 sati u okviru kolegija Likovna kultura (tema predavanja: Grafičke tehnike) Breza Žižović - 13. siječnja 2021. u 9.00 sati, kolegij Metodika likovne kulture 1 (tema predavanja: Analiza dječjih likovnih uradaka). Nastupna predavanja će se održati virtualno preko Zoom aplikacije.  
Studenti u akciji prikupljanja pomoći...
Studentski zbor i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti organiziraju akciju prikupljanja potrebitih stvari (konzervirana hrana, električne grijalice, električni rešo, baterijske lampe, cerade, najloni, čavli i sličan pribor) za stanovnike iz područja pogođenih razornim potresom u petak, 1. siječnja 2021. godine u 16.30 sati ispred marketa Plodine u Fažani. Pozivamo vas da se uključite u akciju (i ponesite zaštitnu masku)!
Nastupno predavanje mr. sc. Branka...
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača iz umjetničkog područja, polje glazbena umjetnost, grana glazbena pedagogija za pristupnika mr. sc. Branka Radića, dana 23. prosinca 2020. godine u 9.00 sati pomoću alata BigBlueButton na E-učenju iz kolegija Metodike glazbene kulture II. s temom Učenje pjesme po sluhu "Jesenska pjesma", V. Stojanov.
Nastupno predavanje dr. sc. Gordane...
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovno nastavno zvanje višeg predavača iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika, za pristupnicu dr. sc. Gordanu Dobravac, dana 14. prosinca 2020. godine u 15.05 sati pomoću alata BigBlueButton na E-učenju iz kolegija Engleski jezik I. s temom "Technology in Education".
Dodatne provjere (intervju) u 3. upisnom roku održat će se u učionici br. 34 (2. kat) na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, I. M. Ronjgova 1, 52100 Pula, prema sljedećem rasporedu: Srijeda, 14. listopada 2020. godine : 9.00 sati - kandidati koji su se prijavili na studije na hrvatskom jeziku (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij i izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje ) 10.00 sati - kandidati koji su se prijavili na studije na talijanskom jeziku. Mole se kandidati da na intervju ponesu zaštitnu masku sukladno smjernicama o postupanju u uvjetima epidemije te da ne ulaze samostalno u zgradu Fakulteta. Kandidati koji su prisustvovali intervjuu na ljetnom i jesenskom upisnom roku nisu obvezni doći na isti u 3. upisnom roku.
Orijentacijski dan za izvanredne studente 1. godine studija u akademskoj godini 2020./2021. održat će se u petak, 9. listopada 2020., u 16.00 sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), prije početka redovne nastave prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama.
Orijentacijski dan za studente 1. godine studija u akademskoj godini 2020./2021. započinje u ponedjeljak, 5. listopada 2020., u 8.00 sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a nastava u utorak, 6. listopada 2020., prema rasporedu predavanja.
Raspored održavanja dodatnih provjera...
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) u jesenskom upisnom roku   Dodatne provjere (intervju) u jesenskom upisnom roku održat će se u učionici br. 4 (prizemlje) na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, I. M. Ronjgova 1, 52100 Pula, prema sljedećem rasporedu: Srijeda, 9. rujna 2020. godine : 9.00 sati - kandidati koji su se prijavili na studije na talijanskom jeziku 9.00 sati – kandidati čije prezime počinje slovima od A do K 10.30 sati - kandidati čije prezime počinje slovima od L do Ž. Mole se kandidati da na intervju ponesu zaštitnu masku sukladno smjernicama o postupanju u uvjetima epidemije te da ne ulaze samostalno u zgradu Fakulteta. Kandidati koji su prisustvovali intervjuu na ljetnom upisnom roku nisu obvezni doći na isti u jesenskom upisnom roku.
Dodatne provjere (intervju) u ljetnom upisnom roku održat će se u učionici br. 4 (prizemlje) na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, I. M. Ronjgova 1, 52100 Pula, prema sljedećem rasporedu*: Ponedjeljak, 6. srpnja 2020. godine : 9.00 sati – kandidati čije prezime počinje slovima A, B, C (npr. Blažević) 10.00 sati - kandidati čije prezime počinje slovima Č, Ć, D, DŽ, Đ, E, F, G, H, I 11.00 sati - kandidati čije prezime počinje slovima J, K, L, LJ. Utorak , 7. srpnja 2020. godine : 9.00 sati – kandidati čije prezime počinje slovima M, N, NJ 10.00 sati – kandidati čije prezime počinje slovima O, P, R 11.00 sati – kandidati čije prezime počinje slovima S, Š, T, U, V, Z, Ž 9.00 sati - kandidati koji su se prijavili na studije na talijanskom jeziku . Mole se kandidati da na intervju ponesu zaštitnu masku sukladno smjernicama o postupanju u uvjetima epidemije te da ne ulaze samostalno u zgradu Fakulteta. * Kandidati koji su već dogovorili termin intervjua dolaze prema dogovoru i za njih ne vrijedi navedeni vremenik .
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja društvenih znanosti, polje psihologija, za pristupnicu dr. sc. Doris Matošić, dana 5. lipnja 2020. godine u 10.30 sati pomoću alata BigBlueButton na E-učenju kolegija Razvojna psihologija.
Sukladno odlukama o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u uvjetima nastale epidemiološke situacije, a u cilju omogućavanja urednog izvršenja obveza studenata u aktualnom razdoblju, obavještavaju se studenti o načinu ovjere obrazaca prijava teme završnog/diplomskog rada koje su studenti, sukladno aktualnim pravilnicima koji reguliraju ovu tematiku, dužni  prijaviti u studentsku službu do 15. travnja posljednje akademske godine studija. Budući da se od 13. ožujka 2020. godine studenti ne primaju, ispunjeni skenirani obrasci od strane studenata dostavljaju se e-mailom mentorima po odabranim temama. Mentori će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa, a studenti bi zaprimljene e-mailove trebali proslijediti Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav. Studenti FOOZ-a trebaju poslati e-mail djelatnici Sandri Žajgar, mag. oec., na szajgar@unipu.hr .
Nastupno predavanje dr. sc. Doris Matošić predviđeno za 20. ožujka 2020. godine, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, odgađa se do daljnjega. Termin održavanja bit će pravovremeno objavljen.
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja društvenih znanosti, polje psihologija, za pristupnicu dr. sc. Doris Matošić, dana 20. ožujka 2020. godine u 10.30 sati u učionici 33 na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti s temom „Motivacija“. Odluka o održavanju nastupnog predavanja pristupnice dr. sc. Doris Matošić  
Nastava u akademskoj godini 2019./2020. za sve studente počinje u utorak 1. listopada 2019. godine sukladno Akademskom kalendaru za 2019./2020. godinu. Studenti 1. godine studija imaju Orijentacijski dan koji započinje u 10 sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a s nastavom započinju 2. listopada 2019. prema rasporedu. Studenti viših godina studija započinju s nastavom 1. listopada 2019. prema rasporedu nastave objavljenom na mrežnim stranicama. 
Dekanica FOOZ-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana romanistika, za pristupnicu dr. sc. Lorenu Lazarić, dana 24. rujna 2019. godine u 10 sati, u dvorani Slavko Zlatić na temu „Comunicazione non verbale“.
Rezultati provedbe intervjua za upis u akademsku godinu 2019./2020. koji su se održali na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti 5. rujna 2019. godine upravo su postavljeni na internetsku stranicu "Upisi":
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) za jesenski upis u akademsku godinu 2019./2020. upravo je postavljen na internetsku stranicu "Upisi":
Rezultati provedbe intervjua za upis u akademsku godinu 2019./2020. koji su se održali na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dana, 1. i 2. srpnja 2019. godine upravo su postavljeni na internetsku stranicu "Upisi":
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) za upis u akademsku godinu 2019./2020. upravo je postavljen na internetsku stranicu "Upisi":
Fakultetsko vijeće FOOZ-a donijelo je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u  naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja društvenih znanosti, polje pedagogija, grana posebne pedagogije, dr. sc. Dijane Drandić dana 8. ožujka 2018. u 13 sati , čitaonica, na temu Pomoćnici u nastavi kao podrška inkluzivnom obrazovanju.
Dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja  pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja društvenih znanosti, polje pedagogija, dr. sc. Snježane Močinić dana 09. listopada 2017. u 10:00 sati, čitaonica, na temu L'educazione ambientale nelle istituzioni scolastiche .