Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Autor: Iva Blažević
Održana Prva ljetna škola o Reggio...
Prva ljetna škola o Reggio Emilia Approach-u održana je od 22. do 24. kolovoza 2023. u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zajednice Talijana Pula i Reggio Children-a. Na ljetnoj školi je sudjelovalo 40-ak polaznika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a edukaciju su vodile Marina Castagnetti (odgojitelj edukator ustanove za rani i predškolski odgoj Reggio Emilije i Reggio Children-a) i Mirella Ruozzi (atelieristica suradnica Reggio Children-a).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Iva Blažević
Prva ljetna škola o Reggio Emilia...
Prva ljetna škola o Reggio Emilia Approach-u održat će se od 22. do 24. kolovoza 2023. u prostorima Zajednice Talijana u Puli (Circolo, Carrarina 1) u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Reggio Children-a.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

Autor: Ines Kovačić
Prve diplomantice diplomskog studija...
Emili Šegon, studentica diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom jeziku i Tamara Brusich, studentica diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku prve su magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (magistra in educazione della prima infanzia e prescolare)  na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli.

Autor: Ines Kovačić
Održana završna konferencija projekta...
Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i asistentica Branka Antunović Piton, te studentica 2. godine prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje Vlatka Rubil sudjelovale su na završnoj konferenciji projekta STEM udruga za popularni STEM u Zajednici tehničke kulture koja se održala 15. lipnja 2023.

Susret s učenicima uz slikovnicu...
U četvrtak 25. svibnja 2023. godine izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, kao autorica slikovnice „Tončić Petešić“, susrela se s učenicima Osnovne škole Veli Vrh u Puli u kojoj rade učitelji, nekadašnji studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Alen Klančar, Alma Gerzić i Nina Popović.

Autor: Ines Kovačić
O predstavi „Tončić Petešić“
U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u petak 26. svibnja 2023. godine premijerno je izvedena predstava „Tončić Petešić“ prema istoimenoj slikovnici čija je autorica profesorica na našem Fakultetu izv. prof. dr. sc.  Vjekoslava Jurdana. O predstavi su izvijestili i pisali mnogi mediji, a na mrežnim stranicama GKL Rijeka objavljene su detaljne informacije o njezinu sadržaju i oblikovanju.

Studenti Učiteljskog studija izveli...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti su održali u utorak, 23. svibnja 2023. znanstvene radionice ''Kabinet čuda'' na Monte Libriću pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i asistentice Ane Babić u sklopu kolegija Metodika nastave prirode i društva III.

Learning, Training and Teaching...
U razdoblju od 15. do 19. svibnja 2023. u sklopu projekta „Diversity in action: a cross-border online space for training teachers through multilingual and multicultural experiences“ (DivA) održana je aktivnost Learning, Training and Teaching na kojoj su sudjelovale djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Lorena Lazarić i izv. prof. dr. sc. Kristina Riman. Aktivnosti su se odvijale na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti (Faculty od education - Brixen-Bressanone) Sveučilišta u Bolzanu.

Usavršavanje na partnerskoj...
Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, doc. dr. sc. Danijela Blanuša Trošelj, viša asistentica dr. sc. Ana Debeljuh Giudici i asistentica Kristina Alviž Rengel boravile su u sklopu Erasmus programa na partnerskoj instituciji ISEC Lisboa – Higher Institute of Education and Sciences u Lisabonu od 15. - 19. svibnja 2023. godine.

Autor: Ines Kovačić
Studenti Učiteljskog studija...
Studenti 4. i 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti bili su 16. svibnja 2023. na interdisciplinarnoj terenskoj nastavi u Lici u pratnji asistentice Branke Antunović-Piton, izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić.

Autor: Ines Kovačić
Otvorenje izložbe dječjih likovnih...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti svečano je otvorena izložba dječjih likovnih radova „Šumski svijet“ koju su pripremile studentice treće godine redovitog sveučilišnog prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom jeziku uz podršku i mentorstvo doc. art. Breze Žižović. Radovi su nastali u okviru kolegija Metodika likovne kulture u integriranom kurikulumu 2 tijekom realizacije završnih likovnih aktivnosti u Dječjem vrtiću Pula, Područnom objektu Centar.

Predavanje na edukativnom događaju...
Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić održale su pozvana predavanja na edukativnom događaju “Učenje bioloških pojmova putem glazbe u predškolskoj dobi – zašto i kako”  koji se održao 08. svibnja 2023 u sklopu Erasmus+ projekta “Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO”, 2021-1-HR01-KA220-SCH-000027781.

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne...
Izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić su sa studentima četvrte godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovale na Festivalu znanosti koji se održavao od 25. do 27.04.2023. Tema Festivala bila je "Priroda i društvo kroz glazbu", a provedene aktivnosti realizirane su u suradnji s kolegama s Fakulteta prirodnih znanosti.

Održana Međunarodna znanstvena...
Međunarodna znanstvena konferencija 20. dani Mate Demarina s glavnom temom "Različitost i interdisciplinarnost u odgoju i obrazovanju" održana je 20. i 21. travnja 2023. godine u prostorima Zajednice Talijana u Puli (Circolo) u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Lektira u razrednoj nastavi: primjeri...
U petak, 14. travnja 2023. na nastavi iz kolegija Lektira u razrednoj nastavi gostovao je naš bivši student i diplomant Alen Klančar, mag. prim. educ. koji se kao učitelj u Osnovnoj školi Veli Vrh istaknuo svojim kreativnim i inovativnim radom u području školske lektire.

Međunarodna znanstvena konferencija...
20. travnja 2023. godine službeno je otvorena Međunarodna znanstvena konferencija 20. dani Mate Demarina pod nazivom “Različitost i interdisciplinarnost u odgoju i obrazovanju”. Konferencija se održala i danas, 21. travnja. Prvo plenarno izlaganje na otvorenju održao je dr. sc. Boris Jokić. Konferenciju su otvorile dekanica FOOZ-a, prof. dr. sc. Iva Blažević i prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima.     

Predstavljena pjesnička zbirka izv....
U četvrtak, 23. ožujka 2023., u prostoru stalne izložbe Glagoljica Sveučilišne knjižnice Rijeka predstavljena je pjesnička zbirka ''Košuta i jelin'' izv. prof. dr. sc. Vjekoslave Jurdane.

Autor: Ines Kovačić
Prezentacija knjige "Tradurre e...
Prezentacija knjige  "Tradurre e non tradire. Riflessioni teoriche e analisi testuali" (Prevoditi a ne iznevjeriti. Teorijska razmatranja i tekstualna analiza) autorica doc. dr. sc. Lorene Lazarić i prof. dr. sc. Rite Scotti Jurić održana je u četvrtak, 13. travnja 2023. u dvorani Slavka Zlatića na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Gostujuće predavanje doc. dr. sc....
Doc. dr. sc. Aleksandro Burra s Univerze na Primorskem gostovao je 5. travnja 2023. na Učiteljskom studiju na talijanskom jeziku Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Autor: Ines Kovačić
Posjet Dječjem vrtiću Dobro drvo u...
Studenti 2. godine studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2 posjetili su Dječji vrtić Dobro drvo (oba objekta) u četvrtak, 30. ožujka 2023.

Autor: Ines Kovačić
Predavanje u sklopu projekta...
Studenti 2. godine sveučilišnog prijediplomskog studija sudjelovali su na predavanju prof. dr. sc. Igora Jerkovića s Kemijsko-tehnološkog fakulteta iz Splita održanom 29. ožujka 2023. godine u Puli na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u sklopu projekta Blue-connect.   

Autor: Ines Kovačić
Terenska nastava – Novigradsko proljeće
Studentice pete godine Učiteljskog studija su u sklopu terenske nastave iz kolegija Rad s darovitim učenicima, u pratnji nositeljice kolegija doc. dr. sc. Danijela Blanuša Trošelj, izv. prof. dr. sc. Andree Debeljuha i asistentice Kristine Alviž Rengel,  u četvrtak 23. ožujka 2023. posjetile Školu stvaralaštva „Novigradsko proljeće“.

LTTA (Learning, Teaching, Training...
U sklopu Erasmus+ projekta “Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO”, 2021-1-HR01-KA220-SCH-000027781, djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin, izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i v.d. predstojnice Odsjeka za studije na talijanskom jeziku Đeni Zuliani Blašković prisustvovale su Treningu komunikacije pred kamerama, kreiranju online tečajeva i online resursa za kontinuirani profesionalni razvoj koji se održao na Sveučilištu Pompeu Fabre u Barceloni u Španjolskoj, od 13. do 16. ožujka 2023.

Autor: Ines Kovačić
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana sudjelovala je na Dan žena na književnoj tribini Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika u Puli.

Autor: Ines Kovačić
Poziv na tribinu
Društvo hrvatskih književnika - Ogranak Istra poziva na  tribinu  koja će se održati 08. ožujka 2023. u povodu Međunarodnog dana žena.

Autor: Ines Kovačić
Alison Farkaš dobitnica je Rektorove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 12. travnja 2022. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za Alison Farkaš, studenticu pete godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Autor: Ines Kovačić
UNIPU hoodie u ponudi
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante. 

Autor: Ines Kovačić
Djelatnice FOOZ-a na Learning,...
Članice međunarodnog projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus“ (CACAO)  izv. prof. dr. sc. Ivana Gortan Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovale su na Learning, Teaching and Training aktivnosti u Zagrebu od 1. do 4. veljače 2023. 

Autor: Ines Kovačić
Svečana promocija diplomanata...
Svečana dodjela diploma diplomanticama i diplomantima preddiplomskog stručnog studija Predškolski odgoj na hrvatskom i talijanskom jeziku, preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na hrvatskom i talijanskom jeziku na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala se 27. siječnja 2023. godine u Circolu. Diplomu je primilo 84 diplomanta. 

Autor: Ines Kovačić
Znanstvene radionice u STEM području
Studentice 2. godine diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u okviru nastave na kolegiju Prirodoslovni odgoj predškolske djece sudjelovale su na znanstvenim radionicama u STEM području u Zajednici tehničke kulture u subotu 21.siječnja 2023.

Autor: Ines Kovačić
Večer pripovijedanja
U austrougarskom vrtu u sklopu zgrade Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti dana 21. prosinca 2022. godine održana je „Večer pripovijedanja“ za studente 2. i 3. godine preddiplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Gostujuće predavanje prof. dr. sc....
Zadnje gostujuće predavanje u sklopu Jean Monnet modula HEVET (Highlighting European Values in the Educational Thought) u ovoj akademskoj godini održano je u petak 20. siječnja 2023. godine, a održao ga je poznati i dragi nam gost, prof. dr. sc. Fulvio Šuran.

Autor: Ines Kovačić
Alessandra Cristiano na Učiteljskom...
Alessandra Cristiano, studentica iz Napulja u Italiji u zimskom je semestru boravila na studentskoj mobilnosti putem Erasmus+ programa na Učiteljskom studiju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli. Izabrala je Učiteljski studij u Puli zbog kolegija kojih u Italiji nema i zato što je Pula primorski grad. 

Erasmus student na Učiteljskom...
U zimskom semestru student Miguel Cid je korisnik Erasmus+ programa na Učiteljskom studiju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Uključen je u nastavni proces, ali i sportske aktivnosti koje Pula pruža. Oduševljen je prirodnim ljepotama našeg grada, ali i kulturnim znamenitostima.

Autor: Ines Kovačić
Novogodišnji koncert u Teatru Naranča
U srijedu, 14.12.2022. studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti priredili su dva koncerta u DKC - Teatru Naranča pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan-Carlin i mr. sc. Branka Radića, a kao rezultat rada na kolegiju Metodika glazbene kulture.

Studenti Ranog i predškolskog odgoja...
Studentice treće godine preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, u srijedu 7. 12. 2022., u sklopu kolegija Rad s darovitom djecom, posjetile su vrtić Veruda gdje se održavaju radionice za darovitu djecu iz Pule. 

Autor: Ines Kovačić
Interdisciplinarna terenska nastava u...
Studenti 4. i 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti bili su u utorak, 6. prosinca 2022. na interdisciplinarnoj terenskoj nastavi u Rijeci. Sadržaje metodičkih kolegija u području prirodoslovlja, matematike i glazbe studenti su obogatili posjetom Centru za posjetitelje Poklon, Astronomskom centru u Rijeci i Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Studentice FOOZ na manifestaciji 28....
Sudentice druge godine preddiplomskog redovnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje posjetile su 28. Sa(n)jam knjige u Istri 2. prosinca 2022. u sklopu nastave iz kolegija Dječja književnost i Usmena zavičajna baština, u pratnji izv. prof. dr. sc. Vjekoslave Jurdane.

Autor: Ines Kovačić
Gostujuće predavanje doc. dr. sc....
U petak, 2. prosinca  2022.  u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought“ ponovno je gostovao doc. dr. sc. Bruno Ćurko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te je za studente prve godine Učiteljskog studija održao predavanje „Filozofija s djecom“.

Autor: Ines Kovačić
Slikovnica i predstava Tončić Petešić...
U Dječjoj kući u Rijeci 24. studenog 2022. predstavljena je slikovnica  Tončić Petešić  izv. prof. dr. sc. Vjekoslave Jurdane na temelju koje će Gradsko kazalište lutaka Rijeka pripremiti lutkarsku predstavu. Predstava je uvrštena za kazališnu sezonu 2022./2023. kao jedna od tri premijere.

Autor: Ines Kovačić
Terenska nastava u Višnjanu
Studenti treće godine studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje i studenti druge godine Učiteljskog studija u sklopu terenske nastave iz kolegija: Teorije predškolskog odgoja (prof. dr. sc. Maja Ružić-Baf), Metodika okoline i početnih matematičkih pojmova 2 i Didaktika (izv. prof. dr. sc. Sandra Kadum) te Rad s potencijalno darovitom djecom (doc. dr. sc. Danijela Blanuša Trošelj) u srijedu 23. studenog 2022. posjetili su Znanstveno-edukacijski centar Višnjan.

Autor: Ines Kovačić
Dani maturanata
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti predstavio se na Danima maturanata od 23. do 25. studenog 2022. Na upoznavanje sa studijskim programima, što ga je organiziralo Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, došli su maturanti iz srednjih škola Istarske županije. Na informacijskim punktovima posjetitelji su imali priliku razgovarati s profesorima i studentima pojedinih sastavnica Sveučilišta. 

Studenti FOOZ-a sudjelovali na javnoj...
Studentice 2. i 3. godine sveučilišnog preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje sudjelovale su na javnoj tribini „Zaustavimo nasilje nad ženama'' u Zajednici Talijana Pula - Pola (Circolu) koja je održana 24. studenoga 2022. godine.

Autor: Ines Kovačić
Studenti posjetili Tiskaru Nova
Studenti druge, četvrte i pete godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti posjetili su Tiskaru Nova u četvrtak 17.11.2022. u sklopu nastave iz kolegija Metodika nastave informatike, te Oblikovanje slike i stolno izdavaštvo.

Fakultet za odgojne i obrazovne...
Od rujna 2022. godine Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli partner je u Erasmus+ projektu DivA - Diversity in action: a cross-border online space for training teachers through multilingual and multicultural experiences. Nositelj projekta je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem u Kopru (Slovenija), a ostali partneri su Libera Università di Bolzano (Italija), Pädagogische Hochschule Wien (Austrija) i Università degli studi di Trento (Italija).

Autor: Ines Kovačić
Terenska nastava na rtu Kamenjak
Studenti 4. i 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti bili su u ponedjeljak, 21.studenog 2022. na terenskoj nastavi na rtu Kamenjak.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe...
Za studentice Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti 16. studenog 2022. u dvorani FOOZ-a održana je radionica samoobrane tijekom koje je Kristian Družeta, tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule, podučio što učiniti u slučaju fizičkog napada i kako se postaviti prema napadaču.

Autor: Ines Kovačić
Gostujuće predavanje Stefana...
U petak, 4. studenog 2022. u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought“ održano je prvo gostujuće predavanje u ovoj akademskoj godini za studente prve godine Učiteljskog studija, a održao ga je Stefan Smirnov, profesor s Učiteljske škole Sveučilišta u Tampereu, Republika Finska.

Autor: Ines Kovačić
Sajam karijera u Poreču
Na ovogodišnjem izdanju Sajma karijera koji se 8. studenog 2022. održao u dvorani Žatika u Poreču, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli predstavile su doc. dr. sc. Lorena Lazarić i asistentica Kristina Alviž Rengel.

Dodijeljeno priznanje doc. dr. sc....
Doc. dr. sc. Snježani Močinić dodijeljeno je priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju i angažman u vođenju Odsjeka za studije na talijanskom jeziku na obilježavanju 60. godina Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Autor: Ines Kovačić
Dodijeljena Dekanova nagrada
Studentici Ingrid Ćuk dodijeljena je na 1. sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Dekanova nagrada za uspjeh u protekloj akademskoj godini. 

Posjet profesora dr. Tímea Kollarics...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti posjetili su profesori dr. Tímea Kollarics i dr. Gábor Patyi s Pedagoškog fakulteta Sveučilišta Benek Elek iz Soprona (Mađarska).

Održana 17. Međunarodna konferencija...
Studentica 5. godine Učiteljskog studija i voditeljica na Radio X-ici Sara Fačko, s kolegama Karlom Stovragom i Mateom Čelebija sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sudjelovala je na 17. međunarodnoj konferenciji studentskih radija ''Hear me'' koja se održala 7. i 8. listopada 2022. u Dubrovniku.

Svečano obilježavanje Dana Fakulteta...
U petak, 14. listopada 2022. godine svečano je obilježen Dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i 60 godina visokog obrazovanja učitelja i odgojitelja u Istri.

Gostovanje izv. prof. dr. sc. Andree...
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gostovao je 03. listopada 2022. u emisiji Meridiani na TV Capodistria.

Autor: Ines Kovačić
Orijentacijski dan za brucoše FOOZ-a
Orijentacijski dan za brucoše, studente prve godine studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj godini 2022./2023. održao se u ponedjeljak, 3. listopada 2022. godine u 8.30 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. 

Seminar za odgajatelje „Kamishibai,...
U petak, 23. rujna, održan je seminar za odgajatelje i pedagoge predškolskih ustanova na talijanskom jeziku na temu „ Kamishibai, l'arte giapponese di raccontare storie “ / „Kamishibai, japanska umjetnost pripovijedanja“ .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 

Prva doktorica znanosti na...
Dr. sc. Vanja Marković prva je doktorirala u prvoj generaciji studenata poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija "Nove paradigme obrazovanja" na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Doktorsku disertaciju pod nazivom "Samoprocjena samoefikasnosti učitelja u inkluzivnom obrazovanju u Istarskoj županiji" mentorirala je izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić Paić (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli) i komentorirala prof. dr. sc. Jurka Lepičnik Vodopivec (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem iz Kopra). Dr. sc. Vanja Marković doktorsku je disertaciju obranila pred povjerenstvom u sastavu eminentnih znanstvenica u polju edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti: prof. dr. sc. Zrinjke Stančić, predsjednice povjerenstva, prof. dr. sc. Ree Fulgosi-Masnjak i prof. dr. sc. Lelie Kiš-Glavaš.

Fakultet za odgojne i obrazovne...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti bio je domaćin sastanka Erasmus + projekta „Active and Inclusive Teaching of Literacy and Communication Skills“ koji je održan 29. i 30. kolovoza 2022. godine.

Prijave za upis na 1. godinu...
Studij mogu prijaviti kandidati koji su završili: sveučilišni preddiplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja stručni preddiplomski studij predškolskog odgoja kojim se stječe najmanje 180 ECTS bodova (uz polaganje jednog razlikovnog ispita prije upisa druge godine diplomskog studija) dodiplomski stručni studij predškolskog odgoja koji je izjednačen s prethodno navedenim studijem (uz polaganje dvaju razlikovnih ispita prije upisa druge godine diplomskog studija).

Upis na Program razlikovnog...
Prijave za upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku vrše se elektroničkim putem na stranici w ww.studij.hr započevši od 1. srpnja 2022. godine.   Kandidati koji imaju završen integrirani sveučilišni preddiplomski i diplomski učiteljski studij ili dodiplomski stručni studij razredne nastave koji je izjednačen s tim studijem i sveučilišni preddiplomski studij pedagogije, prije upisa na diplomski studij trebaju upisati Program razlikovnog obrazovanja za upis na diplomski sveučilišni studij Rani predškolski odgoj i obrazovanje.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  

Sportski dan Fakulteta za odgojne i...
U petak, 10. lipnja 2022. godine na Fratarskom otoku u Puli održan je tradicionalni Sportski dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Svečana prezentacija sveučilišnog...
Svečana prezentacija sveučilišnog priručnika Raznolikost živog svijeta održana je u petak, 10. lipnja 2022. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autorice priručnika su Ana Babić, doc. dr. sc. Ines Kovačić i izv. prof. dr. sc. Nataša Dolenc Orbanić.

Autor: Ines Kovačić
Studenti Učiteljskog studija na Monte...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija održali su edukativnu radionicu Raznolikost živog svijeta na Monte Libriću, pod mentorstvom asistentice  Ane Babić i doc. dr. sc. Ines Kovačić .

Studentica Učiteljskog studija...
Studentica 4. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Ivona Čabraja objavila je znanstveni rad  The Use of Tablets in Elementary Education Attitudes and Reflections of Teachers  u koautorstvu   s prof. dr. sc. Majom Ružić Baf i doc. dr. sc. Sandrom Kadum.

Prof. dr. sc. Maja Ružić Baf o...
Prof. dr. sc. Maja Ružić-Baf s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u medijima progovara o uporabi pametnih telefona te općenito utjecaju tehnologije na djecu. U izjavi koju je profesorica dala 29. svibnja 2022. za portal  srednja.hr  (više na poveznici  https://www.srednja.hr/svastara/umjesto-igracaka-djeci-su-u-rukama-mobiteli-sugestija-je-da-se-izbjegne-uporaba-mobitela-sto-je-dulje-moguce/ ) savjetuje roditelje o postavljanju nadzora nad aktivnostima djece koristeći neke od mnogih besplatnih aplikacija za roditeljsku kontrolu poput NetNanny, KidsGuardPro, NortonFamilyPremier, Qustodio i drugih.

Autor: Sara Maga
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.

Autor: Ines Kovačić
Erasmus studentice u suradnji s...
Erasmus studentice iz Španjolske, Júlia Descarrega Balsebre i Alba Gili Gilart su 27. svibnja 2022. sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, pod nositeljstvom doc. dr. sc. Danijele Blanuša Trošelj  posjetile DV Pula, područni objekt Centar. Studentice su se upoznale s funkcioniranjem dječjih vrtića u Hrvatskoj, načinom rada i strukturom rada odgojitelja, a na licu mjesta mogle su vidjeti mnoge načine poticanja djece na aktivnosti, djecu u igri, te su s njima i provele neke od aktivnosti.

Autor: Ines Kovačić
Virtualna izložba radova...
Studentice 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  pripremile su virtualnu izložbu radova  Moj vrtić  pod mentorstvom prof. dr. sc. Lidije Vujićić i asistentice Kristine Alviž Rengel.

Posjet studenata Učiteljskog studija...
U sklopu Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought“, koji se od ove akademske godine provodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, održan je 20. svibnja 2022. posjet studenata Učiteljskog studija pulskom Europe Direct informacijskom centru (http://edic.pulapola.eu/hr/).

Autor: Ines Kovačić
Terenska nastava u Zagrebu
Studenti 2.godine studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, u četvrtak, 12. svibnja 2022. putovali su na terensku nastavu u Zagreb. 

Studentice FOOZ-a prisustvovale...
Studentice 1. i 2. godine Učiteljskog studija i 1. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u pratnji Đeni Zuliani Blašković, v. pred. u sklopu kolegija Razvojna psihologija i Edukacijska psihologija 2 prisustvovale su predavanju povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina 29. travnja 2022. u organizaciji Grada Pula – Pola.

Autor: Ines Kovačić
Život skladatelja slušajući glazbeno...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u utorak 3. svibnja, od 17:00 do 18:00 te u petak, 6. svibnja 2022. od 8:30 do 9:30 studentice 4. godine Učiteljskog studija i studentica 5. godine Učiteljskog studija na talijanskom jeziku, predstavile su radionicu  Život skladatelja slušajući glazbeno djelo  koju su osmislile u sklopu kolegija Metodika glazbene kulture 3, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan-Carlin i mr. sc. Branka Radića te u suradnji s doc. dr. sc. Lorenom Lazarić.

Autor: Ines Kovačić
Festival znanosti na FOOZ-u
Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su predavanjima, radionicama i izložbama na Festivalu znanosti koji se održao od 2. do 7. svibnja 2022. na više lokacija u Puli.

Autor: Ines Kovačić
Objavljen Zbornik radova s...
Objavljen je Zbornik radova s međunarodne znanstvene konferencije 19. dani Mate Demarina održane 22. i 23. travnja 2021. godine  online  u Puli na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. 

Dante u lokalnom kontekstu FVG u Puli...
U utorak, 26. travnja, u Velikoj dvorani Zajednice Talijana u Puli održana je književno-glazbena predstava u sklopu projekta "Dante u lokalnom kontekstu FVG" u organizaciji udruge "Amici Gioventù Musicale – Trieste ODV" i suorganizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Autor: Ines Kovačić
Studenti na terenskoj nastavi u Zagrebu
Studenti Učiteljskog studija sudjelovali su na terenskoj nastavi u Zagrebu u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine.

Bivši studenti Učiteljskog studija i...
Bivši studenti Učiteljskog studija u suradnji s izv. prof. dr. sc. Vjekoslavom Jurdanom sudjelovali su 22. travnja 2022. na obilježavanju 59. godišnjice smrti Viktora Cara Emina u budućem memorijalnom centru u Rijeci.

Autor: Ines Kovačić
Studenti FOOZ-a na terenskoj nastavi...
Studenti druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje i pete godine Učiteljskog studija sudjelovali su na terenskoj nastavi u NP Brijuni u okviru kolegija Raznolikost živog svijeta i ekologija i Metodika nastave prirode i društva 3 u četvrtak, 7. travnja 2022. godine.

Autor: Ines Kovačić
Gostujuće predavanje - prof. dr. sc....
Redoviti profesor dr. sc. José Reis Jorge s ISEC Lisboa - Instituto Superior de Educacao e Ciências (Lisabon, Portugal) održao je u utorak, 5. travnja 2022., gostujuće predavanje studentima 4. i 5. godine Učiteljskog studija. 

Posjet Waldorfskom dječjem vrtiću...
U ponedjeljak, 4. travnja, studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 3 i Metodika okoline i početnih matematičkih pojmova u integriranom kurikulumu 3.

Autor: Ines Kovačić
''Budućnost STEM...
Studenti Učiteljskog studija sudjelovali su u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. na predavanju Korada Korlevića „Budućnost STEM edukacije“ i radionici o interdisciplinarnim projektima. 

Autor: Ines Kovačić
Završna konferencija projekta INPUTS
Završna konferencija projekta '' INPUTS Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO' ' održala se 15. ožujka 2022. godine u Zagrebu.

Unapređenje studijskih programa kroz...
U sklopu HKO projekta  INPUTS  kao dio nastavka rada na projektnim  aktivnostima, 24. i 25. veljače u Mariji Bistrici je održan sastanak radnih skupina za Učiteljski studij i studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Početak projekta “HEVET -...
U petak, 25. veljače 2022. godine potpisan je ugovor o financiranju trogodišnjeg Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought’’, koji se od akademske godine 2021./2022. izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Namjera projekta je ponovno potvrditi iznimno značajnu vezu između kvalitetnog obrazovanja i dobrog demokratskog upravljanja, ojačavajući istu poticanjem učitelja da postanu „EdUkatori“ – učitelji koji posjeduju konceptualna znanja i praktične vještine da prenesu zajednički dijeljene europske vrijednosti učenicima osnovnih škola (na način primjeren njihovoj dobi), potičući njihovu radoznalost u građanskom angažmanu.

Suradnja znanstvenika i nastavnika u...
Na stručnom kolokviju u Osijeku, u organizaciji Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josip Juraj Strossmayera u Osijeku, asistentica Branka Antunović-Piton održala je 22. veljače 2022. predavanje pod nazivom Uloga operativnog razumijevanja u izgradnji cjelovite mreže geometrijskih koncepata i procesa , na poziv izv.prof.dr.sc. Ljerke Jukić.

U dizajniranju kurikuluma iz stanične...
Od 1. do 5. veljače 2022. održan je sastanak konzorcija međunarodnog projekta dobivenog u okviru Erasmus+ programa „Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO“ u kojem su sudjelovale djelatnice FOOZ-a izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan Carlin, doc. dr. sc. Ines Kovačić, Đeni Zuliani Blašković, v. pred. te studentica Nikolina Korlat. 

Autor: Ines Kovačić
Studenti Erasmus+ programa na FOOZ-u
Na Učiteljskom studiju u zimskom semestru 2021./2022. akademske godine sudjeluje troje studenata iz Španjolske, Fabian, Esther i Cristina, koji su u Pulu pristigli putem Erasmus + programa međunarodne mobilnosti. Njihova iskustva na nastavi i u našem gradu su pozitivna. 

Održano gostujuće predavanje prof....
Ubrzo nakon prvog , održano je i drugo gostujuće predavanje u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting the European Values in Educational Thought“. U petak 28. siječnja 2022. predavanje je za studente prve godine Učiteljskog studija održao dugogodišnji predavač kolegija Filozofija odgoja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli, prof. dr. sc. Fulvio Šuran.

Autor: Ines Kovačić
Studenti FOOZ-a posjetili obrt...
U četvrtak, 20. siječnja, studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 i Teorije predškolskog odgoja.

Gostujuće predavanje doc. dr. sc....
U petak, 21. siječnja 2022. u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting the European Values in Educational Thought“ održano je gostujuće predavanje doc. dr. sc. Brune Ćurka s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, za studente prve godine Učiteljskog studija, Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Studentica FOOZ-a sudjelovala na...
Studentica 3. godine Ranog i predškolskog odgoja Valentina Tigani sudjelovala je na Erasmus+ projektu "No more gender drama! Solve it with drama" u kojem su se obrađivale tema spolne jednakosti i ravnopravnosti, diskriminacije i nasilja.

Prvi sastanak Erasmus + projekta...
Prvi sastanak Erasmus + projekta Active and Inclusive Teaching of Literacy and Communication Skills for Enhanced Employment and Sustainable Economic Growth održan je virtualno 14. siječnja 2022.

Integrirana terenska nastava za...
Studenti treće, četvrte i pete godine Učiteljskog studija bili su u utorak 14.12.2021. na terenskoj nastavi u Rijeci, u pratnji izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan Carlin, doc. dr. sc. Ines Kovačić, asistentice Branke Antunović-Piton i Janka Žufića, v.pred..

Održana svečana promocija diplomanata...
Svečana promocija diplomanata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održana je 10. prosinca 2021. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a promovirano je ukupno 170 diplomanata koji su studij završili u razdoblju od rujna 2020. do listopada 2021. godine. Preddiplomski stručni studij Predškolski odgoj na hrvatskom ili talijanskom jeziku završilo je 135 diplomanata, a 35 diplomanata završilo je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij na hrvatskom ili talijanskom jeziku.

Autor: Ines Kovačić
FOOZ na Smotri Sveučilišta
Službeni program virtualne Smotre Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao se 16. i 17. prosinca 2021. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti predstavile su doc. dr. sc. Ines Kovačić,  asistentica Jelena Gugić i Elis Zahtila, studentica 5. godine Učiteljskog studija. 

„Učiteljev evaluator“ na konferenciji...
Na ovogodišnjoj konferenciji micro:bit LIVE 2021  Igor Dobrača , pred. i prof. dr. sc. Maja Ružić Baf prezentirali su „Učiteljev evaluator“ sastavljen od četiri mikroračunala micro:bit čija je svrha omogućiti učenicima slanje povratne informacije učitelju. 

Posjet studentica FOOZ-a u Montessori...
Studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Teorije predškolskog odgoja i Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine.

Održana završna konferencija...
Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirao je 7. prosinca 2021. godine završnu konferenciju programa Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi.

Autor: Ines Kovačić
Projekti FOOZ-a odobreni za financiranje
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje dva projekta koja će se provoditi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. To su Jean Monnet modul "Highlighting European Values in the Educational Thought" – HEVET i "Active and inclusive teaching of literacy and communication skills for enhanced employment and sustainable economic growth".

Autor: Ines Kovačić
„Večer matematike“ na FOOZ-u (6.12.)
U realizaciju projekta „Večer matematike“, koju organizira Hrvatsko matematičko društvo Zagreb u prvom tjednu prosinca, ove su se godine uključili asistentica Branka Antunović-Piton i učitelj Mihael Bišćan, bivši student FOOZ-a, a sada učitelj u OŠ Centar.

Autor: Ines Kovačić
Gabrijela Očić dobitnica Nagrade...
Studentica 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje Gabrijela Očić dobitnica je Nagrade dekanice za postignut uspjeh tijekom studiranja.

Autor: Ines Kovačić
Studentice FOOZ-a sudjelovale u...
Studentice 5. godine Učiteljskog studija i 3. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pod vodstvom Đeni Zuliani Blašković, v. pred, sudjelovale su u dugometražnom dokumentarnom filmu koji tematizira nasilje nad ženama, nasilje u obitelji te maloljetničko nasilje. Premijera filma pod naslovom „Tko se tuče, taj se voli?“   održala se u Istarskom narodnom kazalištu 25. listopada 2021.

Studenti Učiteljskog studija na...
Studenti  4. i 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  sudjelovali su na virtualnom 12. stručno-metodičkom skupu za učitelje i nastavnike matematike.

Autor: Ines Kovačić
Objavljen 30. broj časopisa Metodički...
Objavljen je 30. broj znanstvenog časopisa Metodički obzori (Methodical Horizons) -  časopisa za odgojno-obrazovnu teoriju i praksu kojeg izdaje Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Ines Kovačić
Opremanje inkluzivnog kabineta na FOOZ-u
Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dostavljena je oprema za inkluzivni kabinet kao rezultat sudjelovanja na projektu „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“.

Autor: Ines Kovačić
Terenska nastava studenata 3. godine...
U ponedjeljak, 25. listopada 2021., studenti 3. godine Preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u sklopu terenske nastave iz kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 i Teorije predškolskog odgoja, posjetili su izložbu: Atelje “Mozaik grafika, riječi, tvari” i aktivno sudjelovali u radionicama. 

Autor: Ines Kovačić
Objavljen sveučilišni priručnik...
Doc. dr. sc. Ines Kovačić je u koautorstvu s asistenticom Anom Babić i doc. dr. sc. Natašom Dolenc Orbanić objavila sveučilišni priručnik Raznolikost živog svijeta za studente ranog i predškolskog odgoja, studente učiteljskih fakulteta, odgojitelje i učitelje.

Studenti FOOZ-a sudjelovali na...
Studenti treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija - modul Informatika sudjelovali su s prof. dr. sc. Maja Ružić Baf na online predavanju i radionici „Digitalna garaža“ koju je vodio predavač Dean Krizmanić u organizaciji Algebre.

Erasmus+ mobilnost studenata...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u 2021./2022. godini primio je tri studentice i jednog studenta preko Erasmus+ programa.  Suradnja ustanova koje se bave obrazovanjem učitelja omogućavaju razvoj obrazovnih sustava u oba smjera.

Informacije o potvrdi upisa na...
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na diplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje da 18. i 19. listopada 2021. godine izvrše uplatu upisnine u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – diplomski studij RPOO”.

Ina Plejić Morarević, mag. prim....
Proteklog vikenda, u periodu od 8. do 10. listopada 2021. godine, održana je trodnevna konferencija pod nazivom „Promjene u obrazovanju – 20 godina poslije“ u Somboru.

Autor: Ines Kovačić
Početak nastave za redovite studente...
Orijentacijski dan za redovite studente 1. godine studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj godini 2021./2022. održao se u ponedjeljak, 4. listopada 2021. 

Seminario di aggiornamento...
U petak, 17. rujna, održan je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Seminar za stručno usavršavanje odgojitelja koji rade u dječjim vrtićima talijanske nacionalne zajednice. Organizatori seminara su, osim FOOZ-a, Agencija za odgoj i obrazovanje, podružnica Rijeka i Znanstvena udruga Pietas Iulia.

Autor: Ines Kovačić
Igrajte se i učite s nama na FOOZ-u
Studentice prve godine preddiplomskog Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u akademskoj godini 2020./2021. izradile su Zbirku igara u sklopu vježbi iz kolegija Igre i djeca koje im drži asistentica Doris Velan , dok je nositeljica kolegija izv. prof. dr. sc. Marina Diković .

Autor: Ines Kovačić
Izdana je zbirka Solistička i komorna...
Izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i umjetnički savjetnik Branko Okmaca objavili su zbirku notnog izdanja Solistička i komorna djela Nella Milottija.

Upis na 1. godinu izvanrednog...
Upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku u akademskoj godini 2021./2022. provodit će se na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Upis na 1. godinu izvanrednog...
Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da će se tijekom rujna vršiti upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku. Studij mogu upisati kandidati koji su završili: sveučilišni preddiplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja stručni preddiplomski studij predškolskog odgoja kojim se stječe najmanje 180 ECTS bodova ili dodiplomski stručni studij predškolskog odgoja koji je izjednačen s tim studijem (uz polaganje razlikovnih ispita) integrirani sveučilišni preddiplomski i diplomski učiteljski studij ili dodiplomski stručni studij razredne nastave koji je izjednačen s tim studijem (uz prethodno položen razlikovni program) sveučilišni preddiplomski studij pedagogije (uz prethodno položen razlikovni program). Kandidati koji trebaju položiti razlikovne ispite mogu upisati diplomski studij u akademskoj godini 2021./2022. te položiti iste tijekom 1. godine studija. Kandidati koji trebaju položiti razlikovni program mogu upisati studij tek nakon položenih svih ispita u okviru programa odnosno najranije u akademskoj godini 2022./2023. Detaljnije informacije o vremeniku, upisnoj dokumentaciji, razlikovnim ispitima i razlikovnom programu bit će uskoro objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta.

Studentica 5. godine Učiteljskog...
Studentici 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija Ines Pruginić dodijeljena je Rektorova nagrada za uspjeh postignut u 2019./2020. godini.

Realizacija mobilnosti doc. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je na međunarodnoj mobilnosti u razdoblju od 24. do 28. svibnja 2021. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Kopru u svrhu podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa.

Gostovanje ravnateljice waldorfske...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održano je gostujuće predavanje Nataše Filipović, ravnateljice i odgojiteljice u Waldorfskoj predškolskoj ustanovi "Mala Vila" iz Rijeke.

Gostovanje odgojiteljica pazinskog...
U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli gostovale su odgojiteljice pazinskog Dječjeg vrtića „Olga Ban“: Sandra Vlahov, Helena Koraca, Ivana Ivančić i Voglja Hodžaj.

Grad znanja: gošća izv. prof. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana bila je 28. svibnja 2021. gošća Rubrike Grad znanja blog/magazina Silueta, a razgovor i snimanje provedeni su u Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Autor: Ines Kovačić
Projektna nastava i humanitarni rad...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su u projektnoj nastavi u sklopu kolegija Metodika nastave matematike 3. Osim simulacija ocjenskih predavanja i temeljite pripreme za rad u početnoj nastavi matematike, radili su na projektu izrade kućica za pse i mačke, te se istaknuli svojom marljivošću, spretnošću i humanitarnim duhom.

Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
Krajem travnja 2021. u Zagrebu je tiskana znanstvena monografija Putovima Pavla Vidasa (O životu, putovanju i pisanju jednog iseljenika). Uz Radovana Tadeja, nezavisnog istraživača, koautorica monografijeje izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Ines Kovačić
Festival znanosti na FOOZ-u
Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održali su brojne prirodoslovne, matematičke, informatičke, likovne i glazbene radionice i interaktivna predavanja na ovogodišnjem Festivalu znanosti koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. godine. Tema Festivala bila je Kultura znanosti.

Autor: Ines Kovačić
Studenti Učiteljskog studija - modul...
Studentice 3. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru kolegija "Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju" pohađaju šestotjedni online tečaj "Elements of AI" pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Maje Ružić Baf i Igora Dobrače, pred.

Zaključci međunarodne znanstvene...
Ovogodišnja Međunarodna znanstvena konferencija 19. dani Mate Demarina „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“, održan 22. i 23. travnja 2021. godine, privukao je više od pedesetak znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske te stotinjak studenata. Posebnost ovogodišnje konferencije bila je u tome da je ove godine održana virtualno.

Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh o...
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovao je na webinaru o utjecaju videoigara na razvoj djece, koji se odvijao u organizaciji Europskog doma Zagreb.

Dodijeljena priznanja studentima za...
Studenticama Moniki Popović i Fabiani Topani, te studentu Mihaelu Bišćanu na Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 16. travnja 2021., dodijeljena su priznanja za sudjelovanje u izradi promotivnog videa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević...
Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u petak 5. ožujka 2021. godine izv. prof. dr. sc. Iva Blažević ponovo je izabrana za dekanicu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Autor: Ines Kovačić
Program Međunarodne znanstvene...
Na web stranici Međunarodne znanstvene konferencije 19. dani Mate Demarina i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti objavljen je program  izlaganja sudionika. Glavna tema skupa je „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“.

Unaprjeđivanje inkluzivnosti: kurikul...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u projektu "Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi" Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, uz sudjelovanje većine ostalih fakulteta u Republici Hrvatskoj koji se bave ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem.

U TV-emisiji Ča bi reć gostovala je...
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana koja predaje kolegije iz područja književnosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, bila je gošćom u televizijskoj emisiji „Ča bi reć“ 2. ožujka 2021. godine. U emisiji profesorica govori o svojem znanstvenom i umjetničkom radu, o radu sa studentima, problematici lektire i čitanja općenito, metodici književnog odgoja i obrazovanja, pojedinim područjima i prijeporima u dječjoj književnosti, te općenito i temeljno o učiteljskom i odgojiteljskom pozivu.

Autor: Ines Kovačić
Predavanje o obrazovanju u Finskoj
Nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prisustvovali su online predavanju „Examples of good practice: education of primary school teachers in Finland“ održanom 9. ožujka 2021. u sklopu projekta "Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a". Predavanje je održala Päivi Nilivaaras Tampere University, stručnjakinja iz Finske koja je sudjelovala u edukaciji nastavnika u Školi za život.

Objavljen udžbenik Školska pedagogija...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne  znanosti, doc. dr.  sc. Sandra Kadum, u koautorstvu s doc. dr. sc. Vedranom Šuvar i prof. dr.sc. Ružom Tomić, napisala je udžbenik ‘’Školska pedagogija’’. Udžbenik je namijenjen studentima odgojiteljskih studija, te studentima nastavničkih studija i edukacijsko-rehabilitacijskih fakulteta koji će potom svoju profesionalnu djelatnost usmjeriti na rad u ustanovama odgoja i obrazovanja, u osnovnim i srednjim školama. Udžbenik se može nabaviti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Djelatnica FOOZ-a Branka...
Djelatnica FOOZ-a Branka Antunović-Piton, asistentica, održala je 18. veljače 2021. online predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću nastavnika matematike pod naslovom: ''Geometrijski uzorak: potencijal i izazov-Razvoj matematičkih oblika mišljenja i zaključivanja kroz problemske zadatke s geometrijskim uzorcima.''

Studentice predškolskog odgoja...
Studentice 3. godine preddiplomskog studija Predškolski odgoj na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izradile su web sjedišta posvećena pojedinim centrima aktivnosti koje se mogu provoditi u dječjem vrtiću. Web sjedišta su izrađena u okviru kolegija „Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju“, pod vodstvom Janka Žufića, v. predavača.

Autor: Ines Kovačić
FOOZ je dio projekta Ureda UNICEF-a
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti sudjeluje u projektu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“ zajedno s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Završena međunarodna razmjena doc....
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti profesionalno se usavršavala doc. dr. Nataša Dolenc Orbanić koja je svoj boravak na Sveučilištu završila 18. siječnja 2021. predavanjem o nastavnim metodama i suvremenim nastavnim strategijama vezanim za prirodoslovlje i metodiku nastave predmeta Priroda i društvo na Učiteljskom studiju.

Autor: Ines Kovačić
Potres u rodnoj Petrinji očima...
Završetak prošle, kao i početak ove godine, obilježili su potresi koji su mnoge ljude ostavili bez domova. Na našem sveučilištu studiraju studenti iz potresom pogođenih područja, a jedan od njih je i student 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Mihael Bišćan koji se javio iz predgrađa Petrinje, iz gradske četvrti Kolonija i prenio svoj pogled na situaciju nastalu u njegovom kraju.

Erasmus+ program - iskustva Renate...
Apsolventica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Renata Raguž u ovoj je akademskoj godini na stručnoj praksi u okviru Erasmus+ programa u privatnoj osnovnoj školi u Srbiji.

Autor: Ines Kovačić
Virtualna izložba figurica od papira
Studenti 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su na vježbama u sklopu kolegija Likovna kultura izradili figurice od papira na temu Narodna nošnja ili Modni dizajn pod mentorstvom Breze Žižović, pred.

Tribina povodom Međunarodnog dana...
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 1. prosinca 2020. on line tribinom na temu nasilja nad ženama. Na tribini su sudjelovali studenti druge i treće godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Autor: Ines Kovačić
Novi mediji i informacijsko...
Edukacija iz područja novih medija i IKT-a za nastavno osoblje Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Puli održala se 13. studenoga 2020. godine.