Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava postani-student.hr započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišnii studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 14. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  
Sportski dan Fakulteta za odgojne i...
U petak, 10. lipnja 2022. godine na Fratarskom otoku u Puli održan je tradicionalni Sportski dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Svečana prezentacija sveučilišnog...
Svečana prezentacija sveučilišnog priručnika Raznolikost živog svijeta održana je u petak, 10. lipnja 2022. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autorice priručnika su Ana Babić, doc. dr. sc. Ines Kovačić i izv. prof. dr. sc. Nataša Dolenc Orbanić.
Studenti Učiteljskog studija na Monte...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija održali su edukativnu radionicu Raznolikost živog svijeta na Monte Libriću, pod mentorstvom asistentice  Ane Babić i doc. dr. sc. Ines Kovačić .
Studentica Učiteljskog studija...
Studentica 4. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Ivona Čabraja objavila je znanstveni rad  The Use of Tablets in Elementary Education Attitudes and Reflections of Teachers  u koautorstvu   s prof. dr. sc. Majom Ružić Baf i doc. dr. sc. Sandrom Kadum.
Prof. dr. sc. Maja Ružić Baf o...
Prof. dr. sc. Maja Ružić-Baf s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u medijima progovara o uporabi pametnih telefona te općenito utjecaju tehnologije na djecu. U izjavi koju je profesorica dala 29. svibnja 2022. za portal  srednja.hr  (više na poveznici  https://www.srednja.hr/svastara/umjesto-igracaka-djeci-su-u-rukama-mobiteli-sugestija-je-da-se-izbjegne-uporaba-mobitela-sto-je-dulje-moguce/ ) savjetuje roditelje o postavljanju nadzora nad aktivnostima djece koristeći neke od mnogih besplatnih aplikacija za roditeljsku kontrolu poput NetNanny, KidsGuardPro, NortonFamilyPremier, Qustodio i drugih.
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.
Erasmus studentice u suradnji s...
Erasmus studentice iz Španjolske, Júlia Descarrega Balsebre i Alba Gili Gilart su 27. svibnja 2022. sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, pod nositeljstvom doc. dr. sc. Danijele Blanuša Trošelj  posjetile DV Pula, područni objekt Centar. Studentice su se upoznale s funkcioniranjem dječjih vrtića u Hrvatskoj, načinom rada i strukturom rada odgojitelja, a na licu mjesta mogle su vidjeti mnoge načine poticanja djece na aktivnosti, djecu u igri, te su s njima i provele neke od aktivnosti.
Virtualna izložba radova...
Studentice 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  pripremile su virtualnu izložbu radova  Moj vrtić  pod mentorstvom prof. dr. sc. Lidije Vujićić i asistentice Kristine Alviž Rengel.
Posjet studenata Učiteljskog studija...
U sklopu Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought“, koji se od ove akademske godine provodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, održan je 20. svibnja 2022. posjet studenata Učiteljskog studija pulskom Europe Direct informacijskom centru (http://edic.pulapola.eu/hr/).
Terenska nastava u Zagrebu
Studenti 2.godine studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, u četvrtak, 12. svibnja 2022. putovali su na terensku nastavu u Zagreb. 
Studentice FOOZ-a prisustvovale...
Studentice 1. i 2. godine Učiteljskog studija i 1. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u pratnji Đeni Zuliani Blašković, v. pred. u sklopu kolegija Razvojna psihologija i Edukacijska psihologija 2 prisustvovale su predavanju povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina 29. travnja 2022. u organizaciji Grada Pula – Pola.
Život skladatelja slušajući glazbeno...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u utorak 3. svibnja, od 17:00 do 18:00 te u petak, 6. svibnja 2022. od 8:30 do 9:30 studentice 4. godine Učiteljskog studija i studentica 5. godine Učiteljskog studija na talijanskom jeziku, predstavile su radionicu  Život skladatelja slušajući glazbeno djelo  koju su osmislile u sklopu kolegija Metodika glazbene kulture 3, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan-Carlin i mr. sc. Branka Radića te u suradnji s doc. dr. sc. Lorenom Lazarić.
Festival znanosti na FOOZ-u
Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su predavanjima, radionicama i izložbama na Festivalu znanosti koji se održao od 2. do 7. svibnja 2022. na više lokacija u Puli.
Objavljen Zbornik radova s...
Objavljen je Zbornik radova s međunarodne znanstvene konferencije 19. dani Mate Demarina održane 22. i 23. travnja 2021. godine  online  u Puli na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. 
Dante u lokalnom kontekstu FVG u Puli...
U utorak, 26. travnja, u Velikoj dvorani Zajednice Talijana u Puli održana je književno-glazbena predstava u sklopu projekta "Dante u lokalnom kontekstu FVG" u organizaciji udruge "Amici Gioventù Musicale – Trieste ODV" i suorganizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Studenti na terenskoj nastavi u Zagrebu
Studenti Učiteljskog studija sudjelovali su na terenskoj nastavi u Zagrebu u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine.
Bivši studenti Učiteljskog studija i...
Bivši studenti Učiteljskog studija u suradnji s izv. prof. dr. sc. Vjekoslavom Jurdanom sudjelovali su 22. travnja 2022. na obilježavanju 59. godišnjice smrti Viktora Cara Emina u budućem memorijalnom centru u Rijeci.
Studenti FOOZ-a na terenskoj nastavi...
Studenti druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje i pete godine Učiteljskog studija sudjelovali su na terenskoj nastavi u NP Brijuni u okviru kolegija Raznolikost živog svijeta i ekologija i Metodika nastave prirode i društva 3 u četvrtak, 7. travnja 2022. godine.
Gostujuće predavanje - prof. dr. sc....
Redoviti profesor dr. sc. José Reis Jorge s ISEC Lisboa - Instituto Superior de Educacao e Ciências (Lisabon, Portugal) održao je u utorak, 5. travnja 2022., gostujuće predavanje studentima 4. i 5. godine Učiteljskog studija. 
Posjet Waldorfskom dječjem vrtiću...
U ponedjeljak, 4. travnja, studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 3 i Metodika okoline i početnih matematičkih pojmova u integriranom kurikulumu 3.
''Budućnost STEM...
Studenti Učiteljskog studija sudjelovali su u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. na predavanju Korada Korlevića „Budućnost STEM edukacije“ i radionici o interdisciplinarnim projektima. 
Završna konferencija projekta INPUTS
Završna konferencija projekta '' INPUTS Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO' ' održala se 15. ožujka 2022. godine u Zagrebu.
Unapređenje studijskih programa kroz...
U sklopu HKO projekta  INPUTS  kao dio nastavka rada na projektnim  aktivnostima, 24. i 25. veljače u Mariji Bistrici je održan sastanak radnih skupina za Učiteljski studij i studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Početak projekta “HEVET -...
U petak, 25. veljače 2022. godine potpisan je ugovor o financiranju trogodišnjeg Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought’’, koji se od akademske godine 2021./2022. izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Namjera projekta je ponovno potvrditi iznimno značajnu vezu između kvalitetnog obrazovanja i dobrog demokratskog upravljanja, ojačavajući istu poticanjem učitelja da postanu „EdUkatori“ – učitelji koji posjeduju konceptualna znanja i praktične vještine da prenesu zajednički dijeljene europske vrijednosti učenicima osnovnih škola (na način primjeren njihovoj dobi), potičući njihovu radoznalost u građanskom angažmanu.
Suradnja znanstvenika i nastavnika u...
Na stručnom kolokviju u Osijeku, u organizaciji Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josip Juraj Strossmayera u Osijeku, asistentica Branka Antunović-Piton održala je 22. veljače 2022. predavanje pod nazivom Uloga operativnog razumijevanja u izgradnji cjelovite mreže geometrijskih koncepata i procesa , na poziv izv.prof.dr.sc. Ljerke Jukić.
U dizajniranju kurikuluma iz stanične...
Od 1. do 5. veljače 2022. održan je sastanak konzorcija međunarodnog projekta dobivenog u okviru Erasmus+ programa „Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO“ u kojem su sudjelovale djelatnice FOOZ-a izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan Carlin, doc. dr. sc. Ines Kovačić, Đeni Zuliani Blašković, v. pred. te studentica Nikolina Korlat. 
Studenti Erasmus+ programa na FOOZ-u
Na Učiteljskom studiju u zimskom semestru 2021./2022. akademske godine sudjeluje troje studenata iz Španjolske, Fabian, Esther i Cristina, koji su u Pulu pristigli putem Erasmus + programa međunarodne mobilnosti. Njihova iskustva na nastavi i u našem gradu su pozitivna. 
Održano gostujuće predavanje prof....
Ubrzo nakon prvog , održano je i drugo gostujuće predavanje u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting the European Values in Educational Thought“. U petak 28. siječnja 2022. predavanje je za studente prve godine Učiteljskog studija održao dugogodišnji predavač kolegija Filozofija odgoja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli, prof. dr. sc. Fulvio Šuran.
Studenti FOOZ-a posjetili obrt...
U četvrtak, 20. siječnja, studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 i Teorije predškolskog odgoja.
Gostujuće predavanje doc. dr. sc....
U petak, 21. siječnja 2022. u sklopu Erasmus+ programa i Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting the European Values in Educational Thought“ održano je gostujuće predavanje doc. dr. sc. Brune Ćurka s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, za studente prve godine Učiteljskog studija, Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Studentica FOOZ-a sudjelovala na...
Studentica 3. godine Ranog i predškolskog odgoja Valentina Tigani sudjelovala je na Erasmus+ projektu "No more gender drama! Solve it with drama" u kojem su se obrađivale tema spolne jednakosti i ravnopravnosti, diskriminacije i nasilja.
Prvi sastanak Erasmus + projekta...
Prvi sastanak Erasmus + projekta Active and Inclusive Teaching of Literacy and Communication Skills for Enhanced Employment and Sustainable Economic Growth održan je virtualno 14. siječnja 2022.
Integrirana terenska nastava za...
Studenti treće, četvrte i pete godine Učiteljskog studija bili su u utorak 14.12.2021. na terenskoj nastavi u Rijeci, u pratnji izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan Carlin, doc. dr. sc. Ines Kovačić, asistentice Branke Antunović-Piton i Janka Žufića, v.pred..
Održana svečana promocija diplomanata...
Svečana promocija diplomanata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održana je 10. prosinca 2021. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a promovirano je ukupno 170 diplomanata koji su studij završili u razdoblju od rujna 2020. do listopada 2021. godine. Preddiplomski stručni studij Predškolski odgoj na hrvatskom ili talijanskom jeziku završilo je 135 diplomanata, a 35 diplomanata završilo je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij na hrvatskom ili talijanskom jeziku.
FOOZ na Smotri Sveučilišta
Službeni program virtualne Smotre Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao se 16. i 17. prosinca 2021. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti predstavile su doc. dr. sc. Ines Kovačić,  asistentica Jelena Gugić i Elis Zahtila, studentica 5. godine Učiteljskog studija. 
„Učiteljev evaluator“ na konferenciji...
Na ovogodišnjoj konferenciji micro:bit LIVE 2021  Igor Dobrača , pred. i prof. dr. sc. Maja Ružić Baf prezentirali su „Učiteljev evaluator“ sastavljen od četiri mikroračunala micro:bit čija je svrha omogućiti učenicima slanje povratne informacije učitelju. 
Posjet studentica FOOZ-a u Montessori...
Studentice treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku sudjelovale su na terenskoj nastavi u okviru kolegija Teorije predškolskog odgoja i Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine.
Održana završna konferencija...
Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirao je 7. prosinca 2021. godine završnu konferenciju programa Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi.
Projekti FOOZ-a odobreni za financiranje
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje dva projekta koja će se provoditi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. To su Jean Monnet modul "Highlighting European Values in the Educational Thought" – HEVET i "Active and inclusive teaching of literacy and communication skills for enhanced employment and sustainable economic growth".
„Večer matematike“ na FOOZ-u (6.12.)
U realizaciju projekta „Večer matematike“, koju organizira Hrvatsko matematičko društvo Zagreb u prvom tjednu prosinca, ove su se godine uključili asistentica Branka Antunović-Piton i učitelj Mihael Bišćan, bivši student FOOZ-a, a sada učitelj u OŠ Centar.
Gabrijela Očić dobitnica Nagrade...
Studentica 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje Gabrijela Očić dobitnica je Nagrade dekanice za postignut uspjeh tijekom studiranja.
Studentice FOOZ-a sudjelovale u...
Studentice 5. godine Učiteljskog studija i 3. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pod vodstvom Đeni Zuliani Blašković, v. pred, sudjelovale su u dugometražnom dokumentarnom filmu koji tematizira nasilje nad ženama, nasilje u obitelji te maloljetničko nasilje. Premijera filma pod naslovom „Tko se tuče, taj se voli?“   održala se u Istarskom narodnom kazalištu 25. listopada 2021.
Studenti Učiteljskog studija na...
Studenti  4. i 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  sudjelovali su na virtualnom 12. stručno-metodičkom skupu za učitelje i nastavnike matematike.
Objavljen 30. broj časopisa Metodički...
Objavljen je 30. broj znanstvenog časopisa Metodički obzori (Methodical Horizons) -  časopisa za odgojno-obrazovnu teoriju i praksu kojeg izdaje Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Opremanje inkluzivnog kabineta na FOOZ-u
Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dostavljena je oprema za inkluzivni kabinet kao rezultat sudjelovanja na projektu „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“.
Terenska nastava studenata 3. godine...
U ponedjeljak, 25. listopada 2021., studenti 3. godine Preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u sklopu terenske nastave iz kolegija Metodika govorne komunikacije u integriranom kurikulumu 2 i Teorije predškolskog odgoja, posjetili su izložbu: Atelje “Mozaik grafika, riječi, tvari” i aktivno sudjelovali u radionicama. 
Objavljen sveučilišni priručnik...
Doc. dr. sc. Ines Kovačić je u koautorstvu s asistenticom Anom Babić i doc. dr. sc. Natašom Dolenc Orbanić objavila sveučilišni priručnik Raznolikost živog svijeta za studente ranog i predškolskog odgoja, studente učiteljskih fakulteta, odgojitelje i učitelje.
Studenti FOOZ-a sudjelovali na...
Studenti treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija - modul Informatika sudjelovali su s prof. dr. sc. Maja Ružić Baf na online predavanju i radionici „Digitalna garaža“ koju je vodio predavač Dean Krizmanić u organizaciji Algebre.
Erasmus+ mobilnost studenata...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u 2021./2022. godini primio je tri studentice i jednog studenta preko Erasmus+ programa.  Suradnja ustanova koje se bave obrazovanjem učitelja omogućavaju razvoj obrazovnih sustava u oba smjera.
Informacije o potvrdi upisa na...
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na diplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje da 18. i 19. listopada 2021. godine izvrše uplatu upisnine u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – diplomski studij RPOO”.
Ina Plejić Morarević, mag. prim....
Proteklog vikenda, u periodu od 8. do 10. listopada 2021. godine, održana je trodnevna konferencija pod nazivom „Promjene u obrazovanju – 20 godina poslije“ u Somboru.
Početak nastave za redovite studente...
Orijentacijski dan za redovite studente 1. godine studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj godini 2021./2022. održao se u ponedjeljak, 4. listopada 2021. 
Seminario di aggiornamento...
U petak, 17. rujna, održan je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Seminar za stručno usavršavanje odgojitelja koji rade u dječjim vrtićima talijanske nacionalne zajednice. Organizatori seminara su, osim FOOZ-a, Agencija za odgoj i obrazovanje, podružnica Rijeka i Znanstvena udruga Pietas Iulia.
Igrajte se i učite s nama na FOOZ-u
Studentice prve godine preddiplomskog Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u akademskoj godini 2020./2021. izradile su Zbirku igara u sklopu vježbi iz kolegija Igre i djeca koje im drži asistentica Doris Velan , dok je nositeljica kolegija izv. prof. dr. sc. Marina Diković .
Izdana je zbirka Solistička i komorna...
Izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i umjetnički savjetnik Branko Okmaca objavili su zbirku notnog izdanja Solistička i komorna djela Nella Milottija.
Upis na 1. godinu izvanrednog...
Upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku u akademskoj godini 2021./2022. provodit će se na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.
Upis na 1. godinu izvanrednog...
Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da će se tijekom rujna vršiti upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku. Studij mogu upisati kandidati koji su završili: sveučilišni preddiplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja stručni preddiplomski studij predškolskog odgoja kojim se stječe najmanje 180 ECTS bodova ili dodiplomski stručni studij predškolskog odgoja koji je izjednačen s tim studijem (uz polaganje razlikovnih ispita) integrirani sveučilišni preddiplomski i diplomski učiteljski studij ili dodiplomski stručni studij razredne nastave koji je izjednačen s tim studijem (uz prethodno položen razlikovni program) sveučilišni preddiplomski studij pedagogije (uz prethodno položen razlikovni program). Kandidati koji trebaju položiti razlikovne ispite mogu upisati diplomski studij u akademskoj godini 2021./2022. te položiti iste tijekom 1. godine studija. Kandidati koji trebaju položiti razlikovni program mogu upisati studij tek nakon položenih svih ispita u okviru programa odnosno najranije u akademskoj godini 2022./2023. Detaljnije informacije o vremeniku, upisnoj dokumentaciji, razlikovnim ispitima i razlikovnom programu bit će uskoro objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta.
Studentica 5. godine Učiteljskog...
Studentici 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija Ines Pruginić dodijeljena je Rektorova nagrada za uspjeh postignut u 2019./2020. godini.
Realizacija mobilnosti doc. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je na međunarodnoj mobilnosti u razdoblju od 24. do 28. svibnja 2021. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Kopru u svrhu podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa.
Gostovanje ravnateljice waldorfske...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održano je gostujuće predavanje Nataše Filipović, ravnateljice i odgojiteljice u Waldorfskoj predškolskoj ustanovi "Mala Vila" iz Rijeke.
Gostovanje odgojiteljica pazinskog...
U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli gostovale su odgojiteljice pazinskog Dječjeg vrtića „Olga Ban“: Sandra Vlahov, Helena Koraca, Ivana Ivančić i Voglja Hodžaj.
Grad znanja: gošća izv. prof. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana bila je 28. svibnja 2021. gošća Rubrike Grad znanja blog/magazina Silueta, a razgovor i snimanje provedeni su u Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Projektna nastava i humanitarni rad...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su u projektnoj nastavi u sklopu kolegija Metodika nastave matematike 3. Osim simulacija ocjenskih predavanja i temeljite pripreme za rad u početnoj nastavi matematike, radili su na projektu izrade kućica za pse i mačke, te se istaknuli svojom marljivošću, spretnošću i humanitarnim duhom.
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
Krajem travnja 2021. u Zagrebu je tiskana znanstvena monografija Putovima Pavla Vidasa (O životu, putovanju i pisanju jednog iseljenika). Uz Radovana Tadeja, nezavisnog istraživača, koautorica monografijeje izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Festival znanosti na FOOZ-u
Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održali su brojne prirodoslovne, matematičke, informatičke, likovne i glazbene radionice i interaktivna predavanja na ovogodišnjem Festivalu znanosti koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. godine. Tema Festivala bila je Kultura znanosti.
Studenti Učiteljskog studija - modul...
Studentice 3. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru kolegija "Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju" pohađaju šestotjedni online tečaj "Elements of AI" pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Maje Ružić Baf i Igora Dobrače, pred.
Zaključci međunarodne znanstvene...
Ovogodišnja Međunarodna znanstvena konferencija 19. dani Mate Demarina „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“, održan 22. i 23. travnja 2021. godine, privukao je više od pedesetak znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske te stotinjak studenata. Posebnost ovogodišnje konferencije bila je u tome da je ove godine održana virtualno.
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh o...
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovao je na webinaru o utjecaju videoigara na razvoj djece, koji se odvijao u organizaciji Europskog doma Zagreb.
Dodijeljena priznanja studentima za...
Studenticama Moniki Popović i Fabiani Topani, te studentu Mihaelu Bišćanu na Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 16. travnja 2021., dodijeljena su priznanja za sudjelovanje u izradi promotivnog videa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević...
Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u petak 5. ožujka 2021. godine izv. prof. dr. sc. Iva Blažević ponovo je izabrana za dekanicu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Program Međunarodne znanstvene...
Na web stranici Međunarodne znanstvene konferencije 19. dani Mate Demarina i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti objavljen je program  izlaganja sudionika. Glavna tema skupa je „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“.
Unaprjeđivanje inkluzivnosti: kurikul...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u projektu "Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi" Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, uz sudjelovanje većine ostalih fakulteta u Republici Hrvatskoj koji se bave ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem.
U TV-emisiji Ča bi reć gostovala je...
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana koja predaje kolegije iz područja književnosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, bila je gošćom u televizijskoj emisiji „Ča bi reć“ 2. ožujka 2021. godine. U emisiji profesorica govori o svojem znanstvenom i umjetničkom radu, o radu sa studentima, problematici lektire i čitanja općenito, metodici književnog odgoja i obrazovanja, pojedinim područjima i prijeporima u dječjoj književnosti, te općenito i temeljno o učiteljskom i odgojiteljskom pozivu.
Predavanje o obrazovanju u Finskoj
Nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prisustvovali su online predavanju „Examples of good practice: education of primary school teachers in Finland“ održanom 9. ožujka 2021. u sklopu projekta "Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a". Predavanje je održala Päivi Nilivaaras Tampere University, stručnjakinja iz Finske koja je sudjelovala u edukaciji nastavnika u Školi za život.
Objavljen udžbenik Školska pedagogija...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne  znanosti, doc. dr.  sc. Sandra Kadum, u koautorstvu s doc. dr. sc. Vedranom Šuvar i prof. dr.sc. Ružom Tomić, napisala je udžbenik ‘’Školska pedagogija’’. Udžbenik je namijenjen studentima odgojiteljskih studija, te studentima nastavničkih studija i edukacijsko-rehabilitacijskih fakulteta koji će potom svoju profesionalnu djelatnost usmjeriti na rad u ustanovama odgoja i obrazovanja, u osnovnim i srednjim školama. Udžbenik se može nabaviti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Djelatnica FOOZ-a Branka...
Djelatnica FOOZ-a Branka Antunović-Piton, asistentica, održala je 18. veljače 2021. online predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću nastavnika matematike pod naslovom: ''Geometrijski uzorak: potencijal i izazov-Razvoj matematičkih oblika mišljenja i zaključivanja kroz problemske zadatke s geometrijskim uzorcima.''
Studentice predškolskog odgoja...
Studentice 3. godine preddiplomskog studija Predškolski odgoj na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izradile su web sjedišta posvećena pojedinim centrima aktivnosti koje se mogu provoditi u dječjem vrtiću. Web sjedišta su izrađena u okviru kolegija „Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju“, pod vodstvom Janka Žufića, v. predavača.
FOOZ je dio projekta Ureda UNICEF-a
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti sudjeluje u projektu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“ zajedno s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Završena međunarodna razmjena doc....
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti profesionalno se usavršavala doc. dr. Nataša Dolenc Orbanić koja je svoj boravak na Sveučilištu završila 18. siječnja 2021. predavanjem o nastavnim metodama i suvremenim nastavnim strategijama vezanim za prirodoslovlje i metodiku nastave predmeta Priroda i društvo na Učiteljskom studiju.
Potres u rodnoj Petrinji očima...
Završetak prošle, kao i početak ove godine, obilježili su potresi koji su mnoge ljude ostavili bez domova. Na našem sveučilištu studiraju studenti iz potresom pogođenih područja, a jedan od njih je i student 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Mihael Bišćan koji se javio iz predgrađa Petrinje, iz gradske četvrti Kolonija i prenio svoj pogled na situaciju nastalu u njegovom kraju.
Erasmus+ program - iskustva Renate...
Apsolventica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Renata Raguž u ovoj je akademskoj godini na stručnoj praksi u okviru Erasmus+ programa u privatnoj osnovnoj školi u Srbiji.
Virtualna izložba figurica od papira
Studenti 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su na vježbama u sklopu kolegija Likovna kultura izradili figurice od papira na temu Narodna nošnja ili Modni dizajn pod mentorstvom Breze Žižović, pred.
Tribina povodom Međunarodnog dana...
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 1. prosinca 2020. on line tribinom na temu nasilja nad ženama. Na tribini su sudjelovali studenti druge i treće godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Novi mediji i informacijsko...
Edukacija iz područja novih medija i IKT-a za nastavno osoblje Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Puli održala se 13. studenoga 2020. godine.