Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Upis na 1. godinu izvanrednog...
Upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku u akademskoj godini 2021./2022. provodit će se na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.
Upis na 1. godinu izvanrednog...
Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da će se tijekom rujna vršiti upis na 1. godinu izvanrednog diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku. Studij mogu upisati kandidati koji su završili: sveučilišni preddiplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja stručni preddiplomski studij predškolskog odgoja kojim se stječe najmanje 180 ECTS bodova ili dodiplomski stručni studij predškolskog odgoja koji je izjednačen s tim studijem (uz polaganje razlikovnih ispita) integrirani sveučilišni preddiplomski i diplomski učiteljski studij ili dodiplomski stručni studij razredne nastave koji je izjednačen s tim studijem (uz prethodno položen razlikovni program) sveučilišni preddiplomski studij pedagogije (uz prethodno položen razlikovni program). Kandidati koji trebaju položiti razlikovne ispite mogu upisati diplomski studij u akademskoj godini 2021./2022. te položiti iste tijekom 1. godine studija. Kandidati koji trebaju položiti razlikovni program mogu upisati studij tek nakon položenih svih ispita u okviru programa odnosno najranije u akademskoj godini 2022./2023. Detaljnije informacije o vremeniku, upisnoj dokumentaciji, razlikovnim ispitima i razlikovnom programu bit će uskoro objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta.
Studentica 5. godine Učiteljskog...
Studentici 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija Ines Pruginić dodijeljena je Rektorova nagrada za uspjeh postignut u 2019./2020. godini.
Realizacija mobilnosti doc. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je na međunarodnoj mobilnosti u razdoblju od 24. do 28. svibnja 2021. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Kopru u svrhu podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa.
Gostovanje ravnateljice waldorfske...
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održano je gostujuće predavanje Nataše Filipović, ravnateljice i odgojiteljice u Waldorfskoj predškolskoj ustanovi "Mala Vila" iz Rijeke.
Gostovanje odgojiteljica pazinskog...
U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli gostovale su odgojiteljice pazinskog Dječjeg vrtića „Olga Ban“: Sandra Vlahov, Helena Koraca, Ivana Ivančić i Voglja Hodžaj.
Grad znanja: gošća izv. prof. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana bila je 28. svibnja 2021. gošća Rubrike Grad znanja blog/magazina Silueta, a razgovor i snimanje provedeni su u Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Projektna nastava i humanitarni rad...
Studenti 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su u projektnoj nastavi u sklopu kolegija Metodika nastave matematike 3. Osim simulacija ocjenskih predavanja i temeljite pripreme za rad u početnoj nastavi matematike, radili su na projektu izrade kućica za pse i mačke, te se istaknuli svojom marljivošću, spretnošću i humanitarnim duhom.
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
Krajem travnja 2021. u Zagrebu je tiskana znanstvena monografija Putovima Pavla Vidasa (O životu, putovanju i pisanju jednog iseljenika). Uz Radovana Tadeja, nezavisnog istraživača, koautorica monografijeje izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Festival znanosti na FOOZ-u
Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli održali su brojne prirodoslovne, matematičke, informatičke, likovne i glazbene radionice i interaktivna predavanja na ovogodišnjem Festivalu znanosti koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. godine. Tema Festivala bila je Kultura znanosti.
Studenti Učiteljskog studija - modul...
Studentice 3. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru kolegija "Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju" pohađaju šestotjedni online tečaj "Elements of AI" pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Maje Ružić Baf i Igora Dobrače, pred.
Zaključci međunarodne znanstvene...
Ovogodišnja Međunarodna znanstvena konferencija 19. dani Mate Demarina „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“, održan 22. i 23. travnja 2021. godine, privukao je više od pedesetak znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske te stotinjak studenata. Posebnost ovogodišnje konferencije bila je u tome da je ove godine održana virtualno.
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh o...
Izv. prof. dr. sc. Andrea Debeljuh s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovao je na webinaru o utjecaju videoigara na razvoj djece, koji se odvijao u organizaciji Europskog doma Zagreb.
Dodijeljena priznanja studentima za...
Studenticama Moniki Popović i Fabiani Topani, te studentu Mihaelu Bišćanu na Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 16. travnja 2021., dodijeljena su priznanja za sudjelovanje u izradi promotivnog videa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević...
Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u petak 5. ožujka 2021. godine izv. prof. dr. sc. Iva Blažević ponovo je izabrana za dekanicu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Program Međunarodne znanstvene...
Na web stranici Međunarodne znanstvene konferencije 19. dani Mate Demarina i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti objavljen je program  izlaganja sudionika. Glavna tema skupa je „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“.
Unaprjeđivanje inkluzivnosti: kurikul...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u projektu "Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi" Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, uz sudjelovanje većine ostalih fakulteta u Republici Hrvatskoj koji se bave ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem.
U TV-emisiji Ča bi reć gostovala je...
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana koja predaje kolegije iz područja književnosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, bila je gošćom u televizijskoj emisiji „Ča bi reć“ 2. ožujka 2021. godine. U emisiji profesorica govori o svojem znanstvenom i umjetničkom radu, o radu sa studentima, problematici lektire i čitanja općenito, metodici književnog odgoja i obrazovanja, pojedinim područjima i prijeporima u dječjoj književnosti, te općenito i temeljno o učiteljskom i odgojiteljskom pozivu.
Predavanje o obrazovanju u Finskoj
Nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prisustvovali su online predavanju „Examples of good practice: education of primary school teachers in Finland“ održanom 9. ožujka 2021. u sklopu projekta "Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a". Predavanje je održala Päivi Nilivaaras Tampere University, stručnjakinja iz Finske koja je sudjelovala u edukaciji nastavnika u Školi za život.
Objavljen udžbenik Školska pedagogija...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne  znanosti, doc. dr.  sc. Sandra Kadum, u koautorstvu s doc. dr. sc. Vedranom Šuvar i prof. dr.sc. Ružom Tomić, napisala je udžbenik ‘’Školska pedagogija’’. Udžbenik je namijenjen studentima odgojiteljskih studija, te studentima nastavničkih studija i edukacijsko-rehabilitacijskih fakulteta koji će potom svoju profesionalnu djelatnost usmjeriti na rad u ustanovama odgoja i obrazovanja, u osnovnim i srednjim školama. Udžbenik se može nabaviti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Djelatnica FOOZ-a Branka...
Djelatnica FOOZ-a Branka Antunović-Piton, asistentica, održala je 18. veljače 2021. online predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću nastavnika matematike pod naslovom: ''Geometrijski uzorak: potencijal i izazov-Razvoj matematičkih oblika mišljenja i zaključivanja kroz problemske zadatke s geometrijskim uzorcima.''
Studentice predškolskog odgoja...
Studentice 3. godine preddiplomskog studija Predškolski odgoj na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izradile su web sjedišta posvećena pojedinim centrima aktivnosti koje se mogu provoditi u dječjem vrtiću. Web sjedišta su izrađena u okviru kolegija „Uporaba ICT u odgoju i obrazovanju“, pod vodstvom Janka Žufića, v. predavača.
Produljen poziv na međunarodnu...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti organizator je 19. međunarodne znanstvene konferencije dani Mate Demarina s glavnom temom  „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“. Rok za slanje radova produžen je na 15. veljače 2021., a obavijest o prihvaćanju rada na 15. ožujka 2021.
FOOZ je dio projekta Ureda UNICEF-a
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti sudjeluje u projektu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“ zajedno s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Završena međunarodna razmjena doc....
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti profesionalno se usavršavala doc. dr. Nataša Dolenc Orbanić koja je svoj boravak na Sveučilištu završila 18. siječnja 2021. predavanjem o nastavnim metodama i suvremenim nastavnim strategijama vezanim za prirodoslovlje i metodiku nastave predmeta Priroda i društvo na Učiteljskom studiju.
Potres u rodnoj Petrinji očima...
Završetak prošle, kao i početak ove godine, obilježili su potresi koji su mnoge ljude ostavili bez domova. Na našem sveučilištu studiraju studenti iz potresom pogođenih područja, a jedan od njih je i student 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Mihael Bišćan koji se javio iz predgrađa Petrinje, iz gradske četvrti Kolonija i prenio svoj pogled na situaciju nastalu u njegovom kraju.
Erasmus+ program - iskustva Renate...
Apsolventica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Renata Raguž u ovoj je akademskoj godini na stručnoj praksi u okviru Erasmus+ programa u privatnoj osnovnoj školi u Srbiji.
Sastanak članova projekta Inoviranje...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u ciklusu virtualnih sastanaka koji su se održali 7.12.2020. i 18.12.2020. kao partner na projektu Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a .
Virtualna izložba figurica od papira
Studenti 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su na vježbama u sklopu kolegija Likovna kultura izradili figurice od papira na temu Narodna nošnja ili Modni dizajn pod mentorstvom Breze Žižović, pred.
Tribina povodom Međunarodnog dana...
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 1. prosinca 2020. on line tribinom na temu nasilja nad ženama. Na tribini su sudjelovali studenti druge i treće godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Sastanak Uprave FOOZ-a i ravnatelja...
Sastanak uprave Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti s ravnateljima osnovnih škola na području Grada Pule održao se 24. studenoga 2020. godine u Svečanoj dvorani Tone Peruško kako bi se dogovorilo pod kojim će se uvjetima odvijati stručna praksa i nastava iz metodičkih kolegija za studente Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija u akademskoj godini 2020./2021.
Novi mediji i informacijsko...
Edukacija iz područja novih medija i IKT-a za nastavno osoblje Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Puli održala se 13. studenoga 2020. godine.
Studij na Fakultetu za odgojne i...
Nastava za studente Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti započela je 5. listopada 2020.organizacijom Orijentacijskog dana u svečanoj dvorani Tone Peruško.
Elis Zahtila dobitnica Nagrade dekanice
Studentica 4. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija Elis Zahtila dobitnica je Nagrade dekanice za postignut uspjeh tijekom studiranja.
Doc. dr. Nataša Dolenc Orbanić je...
U zimskom semestru 2020./2021. godine djelatnica Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Kopru doc. dr. Nataša Dolenc Orbanić sudjeluje u nastavi Metodike prirode i društva na Integriranom Učiteljskom studiju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti kao gostujući profesor.
Studentica FOOZ-a izradila aplikaciju...
Martina Linić, studentica izvanrednog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izradila je aplikaciju Virtualni centri aktivnosti u sklopu završnog rada pod mentorstvom Janka Žufića, v. predavača. Virtualni centri aktivnosti su novoosmišljeni projekt namijenjen djeci predškolske dobi, a njihov je cilj kroz integrirane aktivnosti potaknuti djecu da postanu aktivni sudionici vlastitog učenja. Uzimajući u obzir da djeca predškolske dobi koriste računalo za zabavu, javila se ideja za izradu edukativnih igara po uzoru na aktivnosti provedene unutar ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Realizacija mobilnosti nastavnika...
  Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin i asistentica Doris Velan u vrijeme pandemije Covida 19 bile su na stručnom osposobljavanju u okviru Erasmus+ programa.
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
U emisiji Kozmolis – književnost u kontekstu Trećeg programa Hrvatskog radija, koja je bila emitirana 21. rujna 2020. u 23,00 sata i 24. rujna u 16:03 sati, izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana je znanstveno, stručno i esejistički prikazala pjesničku zbirku Theurgia jednog od vrhunskih suvremenih hrvatskih književnika ‒ Drage Štambuka.
Objavljen Zbornik radova Međunarodnog...
Zbornik radova Međunarodnog znanstvenog skupa 18. dani Mate Demarina pod nazivom „Novi izazovi u odgoju i obrazovanju“ / „New Challenges in Education“ u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti nastao je kao odgovor na recentne promjene u odgoju i obrazovanju na predškolskoj, školskoj i akademskoj razini.
MUSICAlmente! Insegnare lA musicA A...
  Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti  - Odsjek za predškolski odgoj i razrednu nastavu na talijanskom jeziku u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Znanstvenom udrugom PietasIulia, organizira seminar za stručno usavršavanje odgojitelja, pedagoga i ravnatelja talijanskih dječjih vrtića 25. rujna 2020.  
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Pametno s pametnim telefonom autorice...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, izv. prof. dr. sc. Maja Ružić Baf, napisala je knjigu Pametno s pametnim telefonom - Informacijske i komunikacijske tehnologije u odgoju i obrazovanju koja se bavi pitanjem uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija u odgoju i obrazovanju s naglaskom na uporabu „pametnih“ telefona.
Vrednovanje u nastavi na daljinu...
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, doc. dr. sc. Marina Diković, opisala je vrednovanje u nastavi na daljinu u monografiji Učim od doma: školovanje u vrijeme pandemije COVID-19 bolesti (poveznica:  https://element.hr/artikli/1197/skolovanje-od-kuce-i-nastava-na-daljinu-u-vrijeme-hr-covid-19  ).
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Promocija Fakulteta za odgojne i...
Dekanica izv. prof. dr. sc. Iva Blažević je utorak, 14.7.2020. sudjelovala u emisiji Radio X-ica na HRT - Radio Puli. Predstavila je studijske programe na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. Emisiju je vodila Sara Fačko, studentica preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Programiranjem studenti FOOZ-a...
Informatički kolegiji na Učiteljskom studiju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj godini 2019./2020. rezultirali su uspješnim stvaranjem materijala za učenje na daljinu za učenike u osnovnoj školi. Studenti su iznimno pospješili i nevjerojatno ubrzali usvajanje i primjenu informatičkih znanja i vještina.
Studentska suradnja i suradničko učenje
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i ove je godine Učiteljski studij završila grupa studentica i studenata koji dolaze iz različitih područja Republike Hrvatske. To je naša prednost, naše bogatstvo, jer međusobno razmjenjujemo iskustva, običaje i navike i jačamo ljubav prema različitim zavičajima naše domovine. To nam je ujedno i cilj u različitim kolegijima usmjerenim ka predmetima u primarnom obrazovanju za što aktivno pripremamo studente, buduće učitelje.
Izvanredni studenti FOOZ-a iznimno su...
Prilično smo sigurni da su do sada svi čuli za korona virus ili COVID-19. Povjerenstvo za komunikaciju FOOZ-a istražilo je kako je ovaj virus utjecao na život naših studenata, organizaciju učenja i dnevnih obaveza, te utvrdilo prednosti i nedostatke virtualne nastave.
Iskustva nastavnika FOOZ-a o...
Nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, uslijed nastale epidemiološke situacije, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. izvode nastavu na daljinu, sukladno rasporedu predavanja za sve studijske programe. Premještanje nastave iz učionica na mrežu u kratkom razdoblju nije bio mali podvig. Nastavnici su u prvom tjednu virtualne nastave dodatno educirani o korištenju Moodle-a i Google Hangouts Meet-a koji su dostupni za izvođenje nastave, kolokvija i ispita, te postavljanje materijala i zadaća studentima.
Studentica FOOZ-a Ines Pruginić dio...
Uslijed nastale pandemije COVID-19, fakulteti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli morali su zaključati vrata za svoje studente. Grupa studenata našla je način kako aktivno sudjelovati u radu Sveučilišta i pritom činiti dobro djelo za širu populaciju ljudi. Ines Pruginić studentica je 4. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, predstavnica je studenata i aktivni član Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Dio je tima studenata koji izrađuje vizire, neophodno potrebna zaštitna sredstva u ovo vrijeme. Ostali članovi tima su: Paula Gazica, Lea Pašalić, Daniel Starčević, Jasmin Rami, Diana Galović, Matija Jurcan, Toni Racan i Benjamin Lanca.  
Naša rješenja su u prirodi
Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi podigli svijest kod šire zajednice o biološkoj raznolikosti i održivom razvoju. Tijekom 2020. godine pozvani smo da preispitamo svoj odnos prema prirodi, jer unatoč tehnološkom napretku potpuno ovisimo o vodi, hrani, lijekovima, odjeći, gorivu i energiji koju crpimo iz njezinih ekosustava. Tema „Naša rješenja su u prirodi“naglašava nadu, solidarnost i važnost rada na svim razinama kako bismo izgradili budućnost života u skladu s prirodom.
Studentica Ivana Kujundžija je...
Ivana Kujundžija, studentica 5. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019. Čestitke studentici! Također, pohvaljujemo i studenticu 4. godine Učiteljskog studija Ines Pruginić, predstavnicu studenata FOOZ-a u Studentskom zboru, na sudjelovanju u izradi 3D printanih vizira za potrebite zajedno s ostalim studentima i profesorima-mentorima. Više o tome pročitajte na: https://www.unipu.hr/novosti?@=2f2jq#news_107442
On-line nastava na Sveučilištu Jurja...
Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić za Glas Istre dala je izjavu gdje govori o načinu održavanja nastave na našem Sveučilištu tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih koronavirusom COVID-19. U izjavi se osvrnula na provođenje online edukacija djelatnika, izvođenje nastave putem virtualnih učionica kao i na stalnu podršku od strane informatičara tijekom tog razdoblja.
U četvrtak 12. prosinca 2019. godine u 18 sati održan je koncert povodom novogodišnjih blagdana u Svečanoj dvorani Tone Peruško na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. Koncert su pripremili studentice i studenti 3. godine preddiplomskog stručnog studija Predškolski odgoj iz kolegija Metodika glazbene kulture u okviru oglednih aktivnosti s djecom i odgojiteljicama dječjeg vrtića Mali svijet.     ×      
Terenska nastava za studente 5....
U sklopu kolegija Metodika nastave matematike III, studentice 5. godine Učiteljskog studija sudjelovale su u petak, 6.12. na terenskoj nastavi. Uz voditeljicu profesoricu Branku Antunović-Piton sudjelovale su  profesorice Ivana Paula Gortan-Carlin i Gordana Dobrovac .
Od 14. do 16. studenoga 2019., u hotelu Park Plaza Histria u Puli, održao se 11. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike u RH s temom Geometrija u nastavi matematike, a u organizaciji Matematičkog društva "Istra" te uz  podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.
Studentica FOOZ-a odgovara na pitanja o svojem vrlo uspješnom studijskom boravku na Sveučilištu u Almeriji u Španjolskoj...
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana promovirala je svoju novu knjigu »Pašta i fažol - O književnosti i hrani uz izbor dijela Drage Gervaisa« u Zagrebu, Crikvenici, emisiji Dobro jutro Hrvatska i na Hrvatskom radiju. Nakladnici su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Naklada Kvarner i Gradska knjižnica Crikvenica.
U petak 7. lipnja 2019. godine održan je sportsko-rekreativni dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti na otoku Veruda (Fratarski otok), a sudjelovalo je više od 130 studenata, nastavnika i suradnika.
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti 30. i 31. svibnja 2019. godine održan je međunarodni znanstveni skup 18. dani Mate Demarina „Novi izazovi u obrazovanju – New Challenges in Education“.
Fakultetsko vijeće FOOZ-a na svojoj 6. sjednici održanoj 28. svibnja 2019. godine donijelo je Odluku o raspisivanju natječaja za upis studenata na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij „Nove paradigme obrazovanja“ u akademskoj godini 2019./2020. U nastavku pročitajte tekst Natječa, odluku o raspisivanju natječaja te obrazac prijave...
Dana 23. svibnja 2019. godine održana je svečana dodjela diploma diplomantima preddiplomskog stručnog studija Predškolski odgoj i integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Diplomu je primilo 132 diplomanta. Od ukupnog broja, 111 diplomanata je završilo preddiplomski stručni studij Predškolski odgoj i 21 diplomant integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij. 
Izložba „Put oko svijeta“ predstavljena je od 15. do 21. svibnja 2019. godine u Dječjem vrtiću Centar u Puli. „Put oko svijeta“ je projekt nastao u sklopu kolegija Metodika likovne kulture 2 na 3. godini preddiplomskog stručnog studija Predškolski odgoj.
Dana 15. svibnja 2019. godine studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su na 3. PEFijadi u organizaciji Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.
Dana 6. svibnja u hotelu Brioni održan je 14. Festival matematike koji je okupio učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, preko 900 učenika i 150 mentora. Organizator Festivala je Matematičko društvo „Istra“ uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Pule, Zajednice tehničke kulture, TZ Grada Pule i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Posjet studentica FOOZ-a Akvatici i...
Studentice 5. godine Učiteljskog studija sudjelovale su u srijedu, 17.4.2019. na terenskoj nastavi u Karlovcu i Zagrebu. Terenska nastava organizirana je iz kolegija Metodika nastave prirode i društva i Metodika nastave matematike s doc. dr. sc. Ines Kovačić i Brankom Piton , dipl. ing. mat.
U ponedjeljak 29. travnja 2019. godine u 15 sati je otvorena izložba originalnih keramika iz radionice „Oblikovanje gline“ u galeriji Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Na izložbi su predstavljene originalne keramike studenata i studentica Učiteljskog studija 4. i 5. godine, originalnih autorskih likovnih radova od keramike učenika razredne nastave Osnovne škole Vidikovac Pula koji pohađaju radionicu „Oblikovanje gline“. Voditeljica radionice je učiteljica Jasminka Turčinov, a suradnica na radionici je učiteljica Snježana Battistin. Studenti su sudjelovali na radionici unutar nastave na kolegiju Metodika likovne kulture pod vodstvom doc. art. Aleksandre Rotar . Izložba je otvorena do 5. svibnja 2019. godine.
U svečanoj sali Doma hrvatskih branitelja 16. travnja 2019. godine prigodno je obilježen Dan sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Nakon otvaranja svečanosti, pozdrava uzvanika i rektora uslijedila je dodjela priznanja i Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2017./2018.
Na 17. Festival znanosti održan od 8. do 13. travnja 2019. godine uključio se Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Boje“, a studenti i nastavnici Fakulteta sudjelovali su sa sljedećim aktivnostima:
Poslijediplomski doktorski sveučilišni studij „Nove paradigme obrazovanja“ trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu ukoliko želite dostaviti svoj komentar članovima stručnog povjerenstva, primjedbe, sugestije, ili želite pohvaliti rad vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje argumentirano mišljenje putem povjerljive komunikacije:
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana...
Emisija Čakaviana na HRT-Radio Pula obrađuje teme vezane za čakavicu: različite čakavske govore, čakavsku poeziju, pjesnike, čakavske autore, odnos čakavskih govora i jezičnog standarda. Gosti emisije su književnici koji pišu na čakavici ili znanstvenici koji se bave čakavskom i istarskom jezičnom zbiljom. Gošća emisije u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine bila je izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.
Studenti prve i druge godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su na pješačkoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ 6. travnja 2019. godine. Pješačenje je započelo u 10 sati u Ulici Veruda (ispod Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić) do Bunarine, stazom “Koza” koja ima 6,5 kilometara. Vježbe za sve sudionike su na pojedinim punktovima vodili pulski kineziolozi. Na pješačenju je bilo preko 800 sudionika, od čega stotinjak studenata našeg Fakulteta.
Studentice 3. godine Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Ines Pruginić, Matea Selimović i Patricija Šverko osmislile su aplikaciju STAPP koja će studentima pomoći da brže, lakše i pouzdanije pronađu stan u gradu u kojem studiraju. Tu je inovativnu zamisao prepoznao i stručni žiri Start-Up akademije koji im je dodijelio drugo mjesto u završnici prvenstva Istre u poduzetničkim idejama. Čestitamo našim studenticama!
U četvrtak, 14. ožujka 2019. godine, u organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je okrugli stol pod nazivom „Primarno obrazovanje u vrtlogu kurikularne reforme“ na kojem su sudjelovali svi učiteljski fakulteti i visokoškolske ustanove koje se bave obrazovanjem učitelja primarnog obrazovanja u Hrvatskoj. Svrha je ovog okruglog stola informirati javnost o zajedničkim stajalištima sudionika o aktualnim reformskim procesima u hrvatskom sustavu odgoja i obrazovanja.
U sportskoj dvorani Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli predstavnici policije su upoznali studente s protupravnim ponašanjima kojima su žene izložene te pravima koje žene imaju kao žrtve kaznenih djela, a vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta Kristian Družeta je prezentirao način na koji se žrtve nasilja mogu obraniti i zaštititi prije dolaska policije.
U petak 15. ožujka 2019. godine održat će se Dan otvorenih vrata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u 9 u Svečanoj dvorani Tone Peruško na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1).
U svečanoj dvorani Tone Peruško na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 31. siječnja 2019. godine održana je regionalna konferencija pod nazivom „Mogućnosti povezivanja neformalnog i formalnog obrazovanja.“ Konferenciju su organizirali Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, Grad Pula, Osnovna škola Veli Vrh Pula, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Udruga diplomiranih studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Pula.
Dana 24. siječnja 2019. godine u Osnovnoj školi Kaštanjer u Puli otvorena je izložba „Kukci“ kao plod višemjesečnog projekta studentica 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u okviru kolegija Metodika likovne kulture 3, uz vodstvo doc. art. Aleksandre Rotar .
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti su 12. i 13. prosinca održani Novogodišnji koncerti studenata i djece iz dječjeg vrtića i osnovne škole. U srijedu 12. prosinca 2018. godine održan je koncert djece iz Dječjeg vrtića Mali svijet i studentica 3. godine Preddiplomskog stručnog studija predškolski odgoj. Koncert su pripremile studentice u okviru oglednih aktivnosti iz kolegija Metodika glazbene kulture.
Studenti preddiplomskog stručnog studija Predškolski odgoj organizirali su darivanje djece Dječjeg doma Ruža Petrović na inicijativu studentice Matilde Car (3. godina). U akciji darivanja sudjelovalo je 68 studenata prve, druge i treće godine predškolskog odgoja. Studenti su bili podijeljeni u parove te su prikupili poklone za 35-ero djece. Poklone su sakupili do 12. prosinca, a 13. prosinca su ih odnijeli djeci. Po dolasku u dom odgajateljica Danijela je odvela studente u blagovaonicu gdje su ih dočekala djeca. Studenti su im se predstavili i podijelili poklone. Studenti su imali priliku postaviti pitanja odgajateljici o životu u domu te ih je odgojiteljica provela po domu i pokazala im prostorije u kojima djeca svakodnevno borave. 
U ponedjeljak 3. prosinca u 13 sati na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli predstavljen je niz od sedam slikovnica (didaktičkih materijala) autora izv. prof. dr. sc. Ante Kolaka i doc. dr. sc. Ivana Markića s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kroz sedam slikovnica interaktivnog karaktera autori šalju jasan odgojni putokaz u specifičnim odgojno-obrazovnim situacijama, a namijenjene su djeci i roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova. 
Dan otvorenih vrata dvorane Nella Milottija održan je utorak 27. studenog 2018. u 18 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 
U ponedjeljak 26. studenoga 2018. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli godine održana je tribina „Djeca kao tihi promatrači nasilja u obitelji i nasilja nad ženama“. Tribinu su, u suradnji sa Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, organizirale Policijska uprava istarska, Sigurna kuća Istra i Prekršajni sud u Puli-Pola kako bi buduće učitelje i odgojitelje pripremili na prepoznavanje različiti oblika nasilja i pravilno reagiranje te kako bi im dali uvid u postupak nadležnih službi nakon prijave nasilja, kao i u razne oblike pomoći koji se na području Istre nude žrtvama nasilja u obitelji.
Terenska nastava u Ljubljani za...
Studentice 5. godine Učiteljskog studija sudjelovale su na terenskoj nastavi u Ljubljani u petak, 16. studenog 2018. godine. Terenska nastava organizirana je u sklopu kolegija Metodika nastave prirode i društva te Metodika nastave matematike u suradnji doc. dr. sc. Ines Kovačić i Brankom Antunović-Piton , prof. mat.
Studentice Učiteljskog studija Antonela Jakovljević i Irena Semenjuh izlagale su stručni rad pod naslovom ''Razvoj prirodoslovnih kompetencija u primarnom obrazovanju putem Festivala znanosti'' na Student Teacher Summit-u u Poreču. Stručni rad predstavlja organizaciju radionične nastave te pripremu aktivnosti tijekom Festivala znanosti za učenike primarnog obrazovanja.
U petak 26. listopada 2018. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je promocija knjige Interactive Literature/Interaktivna književnost Adriane Beletić , prof., dugogodišnje suradnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.  Interactive Literature/Interaktivna književnost je jedinstven izvor učenja jezika koji premošćuje jaz između razredne prakse i razvoja engleskih jezičnih vještina u individualnom radu učenika/studenata. Namijenjena učenicima i studentima sa srednjim ili višim nivoima znanja, ova je knjiga čudesno putovanje kroz svijet engleske i američke književnosti.
Studentice FOOZ-a o studiranju u Puli...
Studentice 5. godine Učiteljskog studija Sanja Đuršić i Deborah Benazić govore o studiranju na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i studentskom životu u Puli.  
Dana 17. listopada na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, u svečanoj dvorani Tone Peruško, održan je deveti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije na kojem su predstavljeni projekti vezani za psihofizički razvoj djece s teškoćama u razvoju i dobrobiti tjelesne aktivnosti kod predškolske djece. Poseban naglasak bio je na zdravoj hrani, stoga su sudionici mogli konzumirati obroke koji se uobičajeno spremaju u pulskim vrtićima da bi se osvijestila važnost zdravog načina života od rane dobi.
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) za upis u akademsku godinu 2018./2019. (3. upisni rok) upravo je postavljen na internetsku stranicu "Upisi": https://fooz.unipu.hr/fooz/upisi
Orijentacijski dan za studente prve...
Akademska godina 2018./2019. započinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018., Orijentacijskim danom u 10 sati (Svečana dvorana “Tone Peruško”, I. Matetića Ronjgova 1/II), a nastava u utorak, 2. listopada 2018., prema rasporedu nastave . 
Rezultati provedbe intervjua koji su se održali na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dana, 11. rujna 2018. godine za kandidate koji su se prijavili za Učiteljski studij, redovni studij Predškolski odgoj i izvanredni studij Predškolski odgoj s nastavom na hrvatskom jeziku i redovan studij Predškolski odgoj s nastavom na talijanskom jeziku.
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) za upis u akademsku godinu 2018./2019. (jesenski upisni rok) upravo je postavljen na internetsku stranicu "Upisi":
Upisi: rezultati dodatnih provjera...
Rezultati provedbe intervjua koji su se održali na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dana, 3. i 4. srpnja 2018. godine za kandidate koji su se prijavili za Učiteljski studij, redovni studij Predškolski odgoj i izvanredni studij Predškolski odgoj s nastavom na hrvatskom jeziku i redovan studij Predškolski odgoj s nastavom na talijanskom jeziku.
Temeljem Odluke o konačnoj rang listi za upis studenata na doktorski studij „Nove paradigme obrazovanja“ pozivaju se studenti (utvrđeni šiframa) do rednog broja 12 na upis dana 09. srpnja 2018. godine u 13.00 sati u dvorani 25, I kat, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Ronjgova 1. 
Raspored održavanja dodatnih provjera (intervjua) za upis u akademsku godinu 2018./2019. upravo je postavljen na internetsku stranicu "Upisi":
Na upis će biti pozvani studenti (utvrđeni šiframa) do rednog broja 12. U slučaju odustajanja primljenog studenta od upisa, rang-lista se pomiče za prvog sljedećeg. Termin upisa biti će objavljen naknadno.
Vijeće Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti na svojoj 3. dopisnoj sjednici održanoj 7. ožujka 2018. donosi sljedeću Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. 
Obavještavamo prijavljene kandidate na doktorski studij "Nove paradigme obrazovanja" , da će se intervju održati u ponedjeljak, 12. ožujka u 16 sati u vijećnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Ronjgova 1, Pula.
Vijeće Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti na svojoj 3. redovitoj sjednici održanoj dana 24. siječnja 2018. godine donijelo je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Kandidatura za izbor dekana sadrži prijedlog odnosno prijavu za izbor dekana te životopis i program rada kandidata, a za dekana se može kandidirati nastavnik Sveučilišta u znanstveno-nastavnom zvanju docenta, redovitog ili izvanrednog profesora.
Natječaj je otvoren do 20. veljače 2018. godine.
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija. Raspored se nalazi na internetskoj stranici: UNIPU.HR > Studenti > Raspored sistematskih pregleda