Stipendije
Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama, koji počinju u akademskoj godini 2021. Natječaj se realizira u skladu sa MEXT programom stipendiranja (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i znanosti). Do sada je više od 70 studenata iz Hrvatske primilo stipendije japanske vlade, te se u sklopu MEXT programa školovalo u Japanu.
Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU i Ministarstvom znanosti i obrazovanja ima otvoren natječaj za stipendije Francuske vlade za akademsku godinu 2020./2021.
Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA) dodjeljuje stipendije za novi ciklus doktorskog studija "Public Policies of Cohesion and Convergence in the European Scenario". Novost je da UNINA stipendiju dodjeljuje isključivo stranim studentima, a natječaj je otvoren do 26. svibnja 2020. godine u 12 sati.
Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA) dodjeljuje stipendije za preddiplomske i diplomske studijske programe za akademsku godinu 2020./2021. Natječaj je produljen i otvoren do 15. svibnja 2020. godine.
Stipendije Vlade Slovačke Republike...
SAIA (Slovačka akademsko-informatička agencija) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike, u sklopu Nacionalnoga stipendijskog programa Slovačke Republike pozivaju na podnošenje molbi za stipendije za studijske, znanstveno-istraživačke i predavačke boravke u akademskoj godini 2020./2021.