Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Znanost i istraživanje su zabavni -...
Europska noć istraživača uspješno je i uz velik interes javnosti održana 30. rujna 2022. godine pod motom ‘’Ja istražujem!’’ u Splitu, Puli, Zadru i Dubrovniku te 1. listopada 2022. godine u Rijeci .  ''Što bi bilo kad more ne bi postojalo? Koliko smo psihofizički spremni za more i život na moru? Kako (ne) ostaviti trag na planetu? Što je skriveno u zemlji? Kako virtualna stvarnost mijenja gradove? Kako ugljikom gazimo Zemlju? Hrana i zdravlje: što nam proizvođači (ne) govore? Zbog čega nam je potrebna zaštita elektroenergetskih mreža? Kako klimatske promjene utječu na morske organizme? Što su to podvodni roboti i kako rade? Koji su uzroci i posljedice grijanja Jadrana?' ', samo su neka od pitanja koja smo zajedno istraživali kroz igre, eksperimente, radionice, zanimljiva predavanja i ostale interaktivne sadržaje .
Na Sveučilištu održana press...
Jučer, 28. rujna 2022. godine održana je press konferencija na Rektoratu Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli uoči nadolazeće Europske noći istraživača.  Ovogodišnje događanje, koje se obilježava diljem Europe s ciljem popularizacije znanosti, zakazano je za petak, 30. rujna 2022. godine od 17 do 20 sati na Studentskom trgu i Stanici 50 (FET).
Okrugli stol "Klimatske promjene...
U ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine u 13:00 sati Katedra za hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli organizira okrugli stol na temu  ''Klimatske promjene i književnost'' . Program će se održati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli (Ronjgova 1), a sudjelovat će izv. prof. dr. sc. Dejan Durić (Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci), Ante Jerić (Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci, doktorand pri ZRC SAZU u Ljubljani) i Marijeta Bradić (doktorandica pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu), uz moderiranje doc. dr. sc. Matije Jelače (Filozofski fakultet, Sveučilište u Puli).
Pridružite nam se na Europskoj noći...
Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača, koja će se ove godine istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku!  Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama i predavanjima u pet najvećih hrvatskih obalnih gradova: Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku. Istraživači će predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti svoj rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život.