Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
International Staff Week...

International Staff Week (27.-30.5.2019.)

Ivica Petrinić

Izraelski predstavnici projekta WILLIAM (Welcome to Israel! Learning & Leading „Internationalization at Home“: Assistance & Management tool) posjetili su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu International Staff Week-a koji se održao od 27. do 30. svibnja 2019. godine. 

„Freemover“ prijave u zimskom...

„Freemover“ prijave u zimskom semestru akademske godine 2019./2020.

Ivica Petrinić

U zimskom semestru akademske godine 2019./2020. sljedeće zemlje omogućile su „freemover“ prijave (prijave za mobilnost izvan CEEPUS mreža): 

Posjet triju kolegica s Armenian...

Posjet triju kolegica s Armenian State University of Economics

Ivica Petrinić

Dana 10. srpnja 2019. godine Ured za partnerstvo i projekte posjetile su tri kolegice sa Armenian State University of Economics. Voditeljica Ureda za Partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel, ugostila je Shushan Movsisyan (AMBED Research Center), Manush Kalantaryan (Department of Marketing and Business Organization, Chair of Marketing) and Arpine Hakobyan (Chair of Managerial accounting and auditing).

Staff Week - Sapienza University of...

Staff Week - Sapienza University of Rome (7.-11.10.2019.)

Ivica Petrinić

Sapienza University of Rome poziva administrativno osoblje da se prijave na Staff Week koji će se održati od 7. do 11. listopada 2019. godine u Rimu. Sudionicima će se predstaviti Sapienza University of Rome, menadžment Erasmus+ potprograma te će biti prilike za raspravu o primjerima dobre prakse poslovanja.

Međunarodna konferencija HEInnovate:...

Međunarodna konferencija HEInnovate: Supporting Innovation and Entrepreneurship in and trough Higher Education (Bukurešt 20.-21.6.2019.)

Ivica Petrinić

Europska komisija u partnerstvu s OECD-om i rumunjskim Ministarstvom za nacionalno obrazovanje održat će konferenciju HEInnovate u okviru rumunjskog predsjedništva EU. Konferencija će se održati na temu „Podrška inovacijama i poduzetništvu u i kroz visoko obrazovanje“. 

MEXT natječaj za dodjelu stipendija...

MEXT natječaj za dodjelu stipendija za studij u Japanu (u ak. god. 2020./2021.)

Ivica Petrinić

Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.

Stipendije Njemačkog saveznog...

Stipendije Njemačkog saveznog parlamenta (IPS)

Ivica Petrinić

Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlin. Stipendija je namijenjena visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti. Polaznicima se pruža mogućnost da tijekom rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost stjecanja praktičnih iskustava u području parlamentarnog rada. 

Objavljen Program potpora za male...

Objavljen Program potpora za male poduzetnike Veleposlanstvo SAD-a

Ivica Petrinić

Odjel za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu objavljuje Program potpora za male poduzetnike. Objavljena je programska izjava koja opisuje prioritete financiranja, strateške teme i proceduru podnošenja zahtjeva za financiranje. Odjel za odnose s javnošću navodi područja koja su uključena u program financiranja, a to su akademska razmjena, kultura, program naobrazbe engleskog jezika, poduzetništvo, program naobrazbe o holokaustu, knjižnični programi, mediji, program kvalifikacije.