Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Besplatna međunarodna konferencija za...

Besplatna međunarodna konferencija za mlade - LEAP Summit (Zagreb, 26.-27.3.2020.)

Ivica Petrinić

LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.

Drugi natječaj za mobilnost studenata...

Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020.

Ivica Petrinić

Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.

Odbor za promicanje zapošljavanja...

Odbor za promicanje zapošljavanja mladih (European Language Jobs) poziva zainteresirane studente da se prijave na program „30 Days to get a Job“

Ivica Petrinić

Program je besplatan s ciljem pomoći mladim ljudima u razvijanju svoje zapošljivosti u vrlo konkurentnom okruženju. Dodatno, sudionik ima mogućnost sudjelovati u dvotjednom tečaju jezika u Berlinu ili Manchesteru, a sudionici će dobiti jedinstven vodič za zapošljavanje s korisnim savjetima i informacijama kako pronaći posao i zaposliti se. Proces prijava započinje 30. rujna 2019. godine. 

Započeo projekt CAMPULA - Sustainable...

Započeo projekt CAMPULA - Sustainable Development and Design of the Coastal University Campus in Pula, Istria, Croatia

Ivica Petrinić

Održivi razvoj te proces oblikovanja i stvaranja kampusa Sveučilišta Jurja dobrile u Puli uzima se za glavni cilj projekta CAMPULA.

Održan Welcome Day za strane dolazne...

Održan Welcome Day za strane dolazne studente (7.10.2019.)

Ivica Petrinić

Dana 10. listopada 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 14 studenata koji će na Sveučilištu boraviti cijelu akademsku godinu, a njih 33 na boravak u zimskom semestru. Danu dobrodošlice pridružili su se i studenti koji su na Sveučililšte došli u sklopu CEEPUS programa.

Orijentacijski dan na Sveučilištu...

Orijentacijski dan na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Ivica Petrinić

Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog i diplomskog studija održan je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 1. listopada 2019. godine. U ime voditeljice Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivone Peternel, na Orijentacijskom danu sudjelovala je Emina Lehkec, mag. oec. te je studentima predstavila program rada Ureda i mogućnost sudjelovanja u projektima međunarodne mobilnosti. 

Robo Team u Osnovnoj školi Kaštanjer

Robo Team u Osnovnoj školi Kaštanjer

Ivica Petrinić

U sklopu Europske noći istraživača RoboTeam UNIPU vođen  docentom Svenom Maričić em te izv. prof. dr. sc.  Marijom Mogorović Crljenko  održao je predavanje i učenicima Osnovne škole Kaštanjer prezentirao robotsku ruku i zainteresirao znatiželjne osnovnoškolce za znanost.

RoboTeam UNIPU u Metrisu i Osnovnoj...

RoboTeam UNIPU u Metrisu i Osnovnoj školi Tone Peruško

Ivica Petrinić

Sveučilište Jura Dobrile i RoboTeam UNIPU nastavljaju s aktivnostima povodom Europske noći istraživača te su s učenicima srednje Medicinske škole Pula u četvrtak 19. rujna posjetili METRIS – Centar za istraživanje materijala Istarske županije gdje su predstavnici METRIS-a predstavili svoj laboratorij i opremu u laboratoriju.