Natječaj „Partnerstvo u istraživanjima“

Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaj "Partnerstvo u istraživanjima" s ciljem potpore partnerstva u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj i izvanproračunskih izvora financiranja iz zemlje i inozemstva: tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije itd. Financiranje koje po projektu dodjeljuje HRZZ iznosi 200.000 do 500.000 kn godišnje, a najveći ukupni iznos financiranja je 1.500.000 kn. Rokovi za prijavu su 2. srpnja i  3. prosinca 2018. godine.

Nositelj istraživanja je istraživač zaposlen na javnoj znanstvenoj ustanovi u Republici Hrvatskoj, koji partnerskim projektom može utemeljiti ili razviti postojeću suradnju u provedbi znanstvenih istraživanja čiji će se rezultati moći primijeniti u gospodarstvu ili društvu. Troškove istraživanja javne ustanove snosit će HRZZ, a partnerska organizacija (ili organizacije) obvezna je osigurati najmanje 50% sredstava ukupne vrijednosti projekta. Ukupan iznos financiranja uplaćuje se na račun javne znanstvene ustanove. 

Prijava na natječaj odvijat će se putem e-pošte programa Partnerstvo u istraživanjima partner@hrzz.hr, a svi detalji nalaze se na stranici:

Popis obavijesti