Međunarodna znanstvena konferencija 19. dani Mate Demarina

„Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“

Pula, Hrvatska, 22. i 23. travnja 2021.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju 19. dani Mate Demarina s glavnom temom „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“. Konferencija će se održati virtualno 22. i 23. travnja 2021. godine.

Plakat konferencije 2021.


Studentica Učiteljskog studija...

Studentica Učiteljskog studija koautorica znanstvenog rada

20lipnja202215:04
Ines Kovačić

Studentica 4. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Ivona Čabraja objavila je znanstveni rad  The Use of Tablets in Elementary Education Attitudes and Reflections of Teachers  u koautorstvu   s prof. dr. sc. Majom Ružić Baf i doc. dr. sc. Sandrom Kadum.

Prof. dr. sc. Maja Ružić Baf o...

Prof. dr. sc. Maja Ružić Baf o utjecaju tehnologije na djecu

15lipnja202213:45
Ines Kovačić

Prof. dr. sc. Maja Ružić-Baf s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u medijima progovara o uporabi pametnih telefona te općenito utjecaju tehnologije na djecu. U izjavi koju je profesorica dala 29. svibnja 2022. za portal  srednja.hr  (više na poveznici  https://www.srednja.hr/svastara/umjesto-igracaka-djeci-su-u-rukama-mobiteli-sugestija-je-da-se-izbjegne-uporaba-mobitela-sto-je-dulje-moguce/ ) savjetuje roditelje o postavljanju nadzora nad aktivnostima djece koristeći neke od mnogih besplatnih aplikacija za roditeljsku kontrolu poput NetNanny, KidsGuardPro, NortonFamilyPremier, Qustodio i drugih.

Informativni dan za roditelje i...

Informativni dan za roditelje i buduće studente

13lipnja202210:31
Sara Maga

Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.

Erasmus studentice u suradnji s...

Erasmus studentice u suradnji s FOOZ-om i predškolskim ustanovama

08lipnja202207:39
Ines Kovačić

Erasmus studentice iz Španjolske, Júlia Descarrega Balsebre i Alba Gili Gilart su 27. svibnja 2022. sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, pod nositeljstvom doc. dr. sc. Danijele Blanuša Trošelj  posjetile DV Pula, područni objekt Centar. Studentice su se upoznale s funkcioniranjem dječjih vrtića u Hrvatskoj, načinom rada i strukturom rada odgojitelja, a na licu mjesta mogle su vidjeti mnoge načine poticanja djece na aktivnosti, djecu u igri, te su s njima i provele neke od aktivnosti.

Virtualna izložba radova...

Virtualna izložba radova ''Moj Vrtić''

06lipnja202208:44
Ines Kovačić

Studentice 2. godine redovnog Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji se izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  pripremile su virtualnu izložbu radova  Moj vrtić  pod mentorstvom prof. dr. sc. Lidije Vujićić i asistentice Kristine Alviž Rengel.

Posjet studenata Učiteljskog studija...

Posjet studenata Učiteljskog studija EDIC-u u Puli

31svibnja202213:59
Ines Kovačić

U sklopu Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought“, koji se od ove akademske godine provodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, održan je 20. svibnja 2022. posjet studenata Učiteljskog studija pulskom Europe Direct informacijskom centru (http://edic.pulapola.eu/hr/).

Terenska nastava u Zagrebu

Terenska nastava u Zagrebu

27svibnja202211:21
Ines Kovačić

Studenti 2.godine studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, u četvrtak, 12. svibnja 2022. putovali su na terensku nastavu u Zagreb. 

Studentice FOOZ-a prisustvovale...

Studentice FOOZ-a prisustvovale predavanju povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina

23svibnja202214:25
Ines Kovačić

Studentice 1. i 2. godine Učiteljskog studija i 1. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u pratnji Đeni Zuliani Blašković, v. pred. u sklopu kolegija Razvojna psihologija i Edukacijska psihologija 2 prisustvovale su predavanju povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina 29. travnja 2022. u organizaciji Grada Pula – Pola.

Život skladatelja slušajući glazbeno...

Život skladatelja slušajući glazbeno djelo

20svibnja202213:59
Ines Kovačić

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u utorak 3. svibnja, od 17:00 do 18:00 te u petak, 6. svibnja 2022. od 8:30 do 9:30 studentice 4. godine Učiteljskog studija i studentica 5. godine Učiteljskog studija na talijanskom jeziku, predstavile su radionicu  Život skladatelja slušajući glazbeno djelo  koju su osmislile u sklopu kolegija Metodika glazbene kulture 3, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan-Carlin i mr. sc. Branka Radića te u suradnji s doc. dr. sc. Lorenom Lazarić.

Festival znanosti na FOOZ-u

Festival znanosti na FOOZ-u

18svibnja202210:38
Ines Kovačić

Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su predavanjima, radionicama i izložbama na Festivalu znanosti koji se održao od 2. do 7. svibnja 2022. na više lokacija u Puli.

Više

Više

Konačni rezultati izbora za članove...

Konačni rezultati izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023.

13lipnja202210:54
Dominik Tomislav Vladić

Izbori su održani u online obliku 6. i 7. lipnja 2022. godine na serveru za tajno glasanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Filozofski fakultet u Puli" izborima je pristupilo ukupno 138 birača. Predstavnik Filozofskog fakulteta u Puli: Zlatko Nikolić – 72 glasa Ivona Pilinger – 66 glasova U izbornoj jedinici "Sveučilište Jurja Dobrile u Puli" izborima je pristupilo ukupno 411 birača.

Privremeni rezultati izbora za...

Privremeni rezultati izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023.

08lipnja202213:03
Dominik Tomislav Vladić

Izbori su održani u online obliku 6. i 7. lipnja 2022. godine na serveru za tajno glasanje Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Filozofski fakultet u Puli" izborima je pristupilo ukupno 138 birača. Predstavnik Filozofskog fakulteta u Puli: Zlatko Nikolić – 72 glasa Ivona Pilinger – 66 glasova U izbornoj jedinici "Sveučilište Jurja Dobrile u Puli" izborima je pristupilo ukupno 411 birača.

Obavijest o odabranim studentima...

Obavijest o odabranim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile za obavljanje poslova u organizaciji promocije diplomanata

03lipnja202213:21
Dominik Tomislav Vladić

Sukladno Ponovljenom pozivu studentima Sveučilišta za obavljanje poslova u organizaciji promocije diplomanata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i studija Kulture i turizma, prema pristiglim prijavama odabran/a je student/ica: JMBAG: 0303072822.

Ponovljeni poziv studentima...

Ponovljeni poziv studentima Sveučilišta za obavljanje poslova u organizaciji promocije diplomanata

02lipnja202213:39
Dominik Tomislav Vladić

Molimo zainteresirane studente da se jave Uredu dekanice Fakulteta ekonomije "Dr. Mijo Mirković" (FET) ukoliko žele sudjelovati u obavljanju poslova u organizaciji promocije diplomanata FET-a i studija Kulture i turizma, koja će se održati u pulskoj Areni, 8. lipnja 2022. godine. Poslovi podrazumijevaju sudjelovanje na koordinacijskom sastanku i generalnoj probi promocije, te pomoć u organizaciji i održavanju same promocije (detalji će biti pojašnjeni na koordinacijskom sastanku).

Više