Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nova generacija upisanih studenata i...

U petak 10. studenog 2023. godine na doktorski studij Nove paradigme obrazovanja pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli upisana je druga generacija studenata i studentica. Studijski program traje 3 godine (6 semestara), a studenti i studentice po završetku stječu akademski stupanj doktor/doktorica znanosti (dr. sc.) iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija. Studij nudi dva modula: Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj te Inkluzivnost u odgoju i obrazovanju na kojima su angažirani vrsni profesori i profesorice iz zemlje i inozemstva. U petak je sve upisane studente i studentice pozdravila dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Iva Blažević poželjevši im uspjeh u studiranju.

Voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Marina Diković predstavila je studijski program te obveze i dužnosti novoupisanih studenata i studentica. Na upisu je bio i voditelj Ureda za poslijediplomske studije Miodrag Čerina koji je objasnio elemente samog upisa kao i administrativne upute i informacije vezane uz studentska pitanja.

Dvanaest kandidatkinja i kandidata je temeljem dosadašnjih postignuća zadovoljilo kriterije upisa te su položili na selekcijskom postupku. Naredne tri godine posvetit će se znanstvenom istraživanju na doktorskom studiju te time doprinijeti znanosti pedagogije i predlagati nova rješenja u odgojno-obrazovnom sustavu i procesu. Doktorski studij upisali su Tamara Brussich, Bojan Burić, Antonia Ćurić, Igor Dobrača, Tihana Frančić, Andrea Ivanović, Alen Klančar, Luana Kosanović, Magdalena Metikos, Vedrana Sanković, Emili Šegon i Tomislava Žajgar.

Popis obavijesti