Srijeda 06.06., u 15:00 sati 

Dvorana Pula, Fakultet ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković"

Mladi profesor geografije Dejan Nemčić već dvije godine odlazi u Afriku, oprema tamošnje škole i educira djecu s ciljem unaprjeđenja obrazovanja tisuća djece diljem Afrike o čemu ćemo imati prilike više čuti ovu srijedu u 15:00 sati u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

Dejan Nemčić, koji je ujedno i voditelj udruge „Možemo zajedno“, vodi izgradnju škole na sjeveru Tanzanije koja će biti jedna od najmodernijih na tom kontinentu gdje će uvesti i prve pametne klupe, solarne ćelije, skype tehnologiju, a vrhunac će biti i 3D tehnologija i robotika o kojima će nam više reći Sven Maričić, pionir 3D printinga u Europi i veliki entuzijast koji je dio ovog važnog projekta. Uz Svena i Dejana u Afriku putuju još dva studenta medicine 6. godine.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i humanitarna udruga „Možemo zajedno“, zajedničkim su snagama pokrenuli projekt uvođenja osnova robotike i 3D tehnologija u afričke škole. Uz to u planu je izrada 3D printane vjetroelektrane i donacija 3D printane robotske ruke, a studenti već sada dobvaju priliku raditi velike stvari koje će olakšati i unaprijediti obrazovanje tisućama djece diljem Afrike.

Organizaciju predavanja podupiru Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Znanstveno-tehnološki institut VISIO, Sveučilišni centar za razvojnih karijera, Savjet mladih Grada Pule, Industrijsko-obrtnička škola Pula i Start Up InspireMe.

Popis obavijesti