Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Poštovane studentice i studenti,

nastava na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za redovite studente 1. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija i 1. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku započet će Orijentacijskim danom u ponedjeljak 5. listopada 2020. godine u 8.00 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško. 

Nastava za studente viših godina redovitih studija i izvanredne studente započet će 6. listopada 2020. godine prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Fakulteta tijekom ovog tjedna.

Obzirom na kadrovske i prostorne uvjete na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, nastava u zimskom semestru 2020./2021. će se održavati prema mješovitom modelu uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Studenti 1. godine studija imat će kontaktnu nastavu u učionicama i dvorani na Fakultetu budući da njima predstoji privikavanje na novu akademsku razinu obrazovanja, studiranje i studentski život. Nastava na višim godinama studija će se većinom održavati na daljinu (predavanja i seminari), dok će se vježbe iz pojedinih kolegija koji zahtijevaju specifične prostorne uvjete održavati u učionicama i dvorani na Fakultetu sukladno uputama uprave Sveučilišta o početku nastave u akademskoj godini 2020./2021. i protuepidemijskim mjerama.

Nastavni sat se skraćuje na 35 minuta, a nastava će biti organizirana u blokovima sati s više obrađenih nastavnih jedinica u cilju smanjenja potrebnog broja dolazaka na nastavu.

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Sveučilišta, kao i druge osobe ne smiju ulaziti u unutarnje prostore Sveučilišta ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C i više), dišne (respiratorne) simptome (kašalj, poteškoće u disanju, curenje iz nosa) ili ostale simptome zarazne bolesti (poremećaj osjeta njuha i okusa, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, probavne tegobe i sl.) te ako su u samoizolaciji ili im je utvrđena zaraza koronavirusom. U slučaju pojave simptoma potrebno je telefonski se javiti nadređenoj osobi i izabranom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.

Sveučilište je osiguralo zaštitne maske za sve studente, a nošenje maski u prostorima fakulteta je obavezno.

Mole se studenti da dolaze na fakultet neposredno prije rasporedom predviđenog početka predavanja kako bi se smanjio broj osoba u zajedničkim prostorima. Potrebno je izbjegavati zadržavanje na ulazima, stubištu i hodnicima. Prije ulaska u učionicu ili drugi prostor Sveučilišta potrebno je oprati/dezinficirati ruke.

Kao i svake godine, studenti će biti raspoređeni u grupe te je student obavezan sve predmete slušati sa svojom grupom, nadoknada i odrađivanje nastave s drugom grupom neće biti dozvoljena. U slučaju pojave simptoma COVIDA-19 student je dužan kontaktirati svojeg liječnika, epidemiologa, pridržavati se dobivenih uputa od strane zdravstvenih djelatnika te o tome obavezno mail-om obavijestiti mentora studijske godine i čelnika.

S obzirom na nepredvidivu epidemiološku situaciju, molimo vas za fleksibilnost, toleranciju i poštovanje jer ćemo sve izazove rješavati zajedno, u suradnji s vama.

Želimo svima puno zdravlja te osobnog i akademskog uspjeha u novoj akademskoj 2020./2021. godini!

Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, dekanica

Popis obavijesti