Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Djelatnice Fakulteta za odgojne i...

Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić su 7. i 8. studenog 2023. u Puli sudjelovale na završnom sastanku i konferenciji projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus“ (CACAO).

Izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić održala je predavanje ,,Cell biology concept in the education of preschool teachers“ u kojem je publici predstavila koncepte stanične biologije. Naglasila je važnost razvijanja višestrukih inteligencija kroz poučavanje biologije putem glazbe, pokreta i snalaženja u prostoru.
 
Izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan Carlin predstavila je devet CACAO pjesama o stanici, dobrim i lošim bakterijama, višestrukoj inteligenciji i ostalim CACAO temama. Studentice 3. godine sveučilišnog prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje Anamarija Brusić, Stefani Beletić, Damira Okić i Ines Štimac pripremile su mališane iz skupine „Brzići“ dječjeg vrtića Mali svijet za izvođenje dviju CACAO pjesama, a sve pod mentorstvom profesorice Gortan Carlin. 

Profesorice su s istraživačima u području biologije i glazbe, umjetnicima, odgojiteljima i stručnjacima za učenje potpomognuto tehnologijom iz pet europskih zemalja sudjelovale u kreiranju jedinstvenog programa za poučavanje djece predškolske dobi, a koji spaja staničnu biologiju, glazbu, ples i vizualnu umjetnost.

Kratki video projekta dostupan je na: https://www.youtube.com/watch?v=QmO8DCaso58.

Popis obavijesti