Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Learning, Training and Teaching...

U razdoblju od 15. do 19. svibnja 2023. u sklopu projekta „Diversity in action: a cross-border online space for training teachers through multilingual and multicultural experiences“ (DivA) održana je aktivnost Learning, Training and Teaching na kojoj su sudjelovale djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Lorena Lazarić i izv. prof. dr. sc. Kristina Riman. Aktivnosti su se odvijale na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti (Faculty od education - Brixen-Bressanone) Sveučilišta u Bolzanu.

U sklopu brojnih aktivnosti koje su uključivale posjet lokalnoj osnovnoj školi i upoznavanje sa životom i radom u trojezičnoj sredini, predstavljanju Laboratorija za dječju književnost i predavanjima za studente i nastavnike, izlaganje pod naslovom „Politica linguistica nella Regione istriana“ održala je i doc. dr. sc. Lorena Lazarić. Upoznala je studente s modelima učenja talijanskoga jezika na istarskom prostoru na svim razinama obrazovanja, kao i s mogućnostima studiranja na talijanskom jeziku u sklopu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Osim neposrednog kontakta s kolegama, učenicima i studentima, sudionici projekta imali su priliku dogovarati različite načine znanstvene i stručne suradnje.

Popis obavijesti