Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predavanje na edukativnom događaju...

Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić održale su pozvana predavanja na edukativnom događaju “Učenje bioloških pojmova putem glazbe u predškolskoj dobi – zašto i kako”  koji se održao 08. svibnja 2023 u sklopu Erasmus+ projekta “Cell Biology and Art Class Omnibus – CACAO”, 2021-1-HR01-KA220-SCH-000027781.

Edukativni događaj započeo je predavanjem izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić ‘’Integracija bioloških pojmova u obrazovanju odgojitelja’’ (stanična biologija, održivost, budući kurikulumi) u kojem su predstavljeni kolegiji i teme u području biologije na svim studijima Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj te primjeri dobre prakse u učenju stanične biologije sa studentima i djecom rane i predškolske dobi. O primjerima iz prakse te važnosti učenja glazbe za djecu i učenike izlagala je izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin u okviru predavanja “Glazbene perspektive i mogućnosti CACAO programa u visokoškolskim ustanovama’’, da bi na kraju s djecom iz Dječjeg vrtića Petar Pan iz Zagreba i u suradnji s njihovim odgojiteljima izvela CACAO pjesme. Događaju je nazočila dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica ovog CACAO projekta.

Ovo je bio još jedan u nizu događaja na kojemu se prezentiraju CACAO aktivnosti – učenje pojmova iz stanične biologije, evolucije i višestruke inteligencije pomoću glazbe, a koje se mogu pogledati na web stranici projekta https://mycacao.eu/ , kao i na online tečaju koji će uskoro biti dostupan.

 

Popis obavijesti