Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Fakultet za odgojne i obrazovne...

Od rujna 2022. godine Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli partner je u Erasmus+ projektu DivA - Diversity in action: a cross-border online space for training teachers through multilingual and multicultural experiences. Nositelj projekta je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem u Kopru (Slovenija), a ostali partneri su Libera Università di Bolzano (Italija), Pädagogische Hochschule Wien (Austrija) i Università degli studi di Trento (Italija).

Planirano trajanje projekta je tri godine, tijekom kojih će se provoditi različite aktivnosti poput pripremanja i oblikovanja digitalnih obrazovnih materijala za poučavanje u višejezičnim i višekulturalnim sredinama za učitelje i učenike te oblikovanje hibridnog kolegija koji će se istovremeno moći pratiti kontaktno i na daljinu. Uz studente zemalja partnera koji će imati mogućnost surađivati sa svojim kolegama na sveučilištima uključenima u projekt, materijale će moći koristiti i svi ostali zainteresirani za provođenje ovakvog oblika cjeloživotnog učenja.

Prvi radni sastanak na kojemu su sudjelovale članice projektnog tima s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Lorena Lazarić i izv. prof. dr. sc. Kristina Riman održan je u Kopru u razdoblju od 14. do 16. studenog 2022.

Popis obavijesti