Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Terenska nastava u Zagrebu

Studenti 2.godine studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u sklopu kolegija Pedagogija rane i predškolske dobi 2, u četvrtak, 12. svibnja 2022. putovali su na terensku nastavu u Zagreb. 

U Zagrebu su posjetili Dječji vrtić Dobro drvo gdje su ih dočekali odgajatelji i stručni tim, zajedno s ravnateljicom Snježanom Punčikar i osnivačicom Anom Štefanec.

Nakon obilaska vrtića, pedagoginja je održala zanimljivu prezentaciju na temu obvezne pedagoške dokumentacije u dječjem vrtiću koju su studenti mogli i prelistati. Potom je odgojiteljica Ana Malnar predstavila dokumentiranje iz perspektive odgajatelja, govorila o važnosti dokumentiranja, te prikazala primjere iz prakse. Posjet je završio pitanjima i razgovorom studenata i tima vrtića.

Nakon posjete Dječjem vrtiću, studenti su posjetili Etnografski muzej gdje su pod stručnim vodstvom autorice izložbe dr. sc. Iris Biškupić Bašić, mogli pogledati i saznati nešto više o tradicijskim igračkama, zadrugama i proizvodnji igračaka u Republici Hrvatskoj.  Studenti su imali priliku vidjeti i izložbu igračaka Saveza društva "Naša djeca". Sve je to omogućeno projektom Etnografskom muzeja Igračke - djetinjstvo zauvijek.

Terenska nastava održana je pod vodstvom doc. dr. sc. Danijele Blanuša Trošelj i u pratnji asistenata Alena Hasikića i Kristine Alviž Rengel.

Popis obavijesti