Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studentice FOOZ-a prisustvovale...

Studentice 1. i 2. godine Učiteljskog studija i 1. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u pratnji Đeni Zuliani Blašković, v. pred. u sklopu kolegija Razvojna psihologija i Edukacijska psihologija 2 prisustvovale su predavanju povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina 29. travnja 2022. u organizaciji Grada Pula – Pola.

O problematici zaštite prava djece, nasilja u obitelji i odgoja bez batina ili nasilja govorili su savjetnica Pravobraniteljice za djecu, predstavnik Policijske uprave Istarske i Ines Puhar ispred Obiteljskog centra.

Prevencija i suzbijanje nasilja započinju u obitelji, pa je stoga važno edukacijom i podrškom ojačati roditelje u njihovoj odgojnoj ulozi te ih usmjeravati na pozitivne i funkcionalne odgojne obrasce koji temeljeći se na prihvaćanju i poštovanju djeteta i njegovih potreba potiču osobnu odgovornost, ali i cjelokupni psihički, emocionalni i socijalni razvoj djeteta. Takvi odgojni obrasci važni su i odgojiteljima i učiteljima budući da su predškolske i školske ustanove jednako važne u prevenciji i suzbijanju nasilja.

Popis obavijesti