Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Festival znanosti na FOOZ-u

Studenti i nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su predavanjima, radionicama i izložbama na Festivalu znanosti koji se održao od 2. do 7. svibnja 2022. na više lokacija u Puli.

Prof dr. sc. Aleksandra Rotar održala je predavanje s naslovom ''Život ornamenta" za studente u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula, 4. svibnja 2022. od 13,15 do 14,20 sati.
Radionice Izrada stripa na aplikaciji Storyboard That uz pomoć platforme za audio-video komunikaciju Zoom održali su Ivana Jurišić, studentica 3. godine Učiteljskog studija i Janko Žufić, v. pred. Na pet održanih radionica, koje su trajale po 45 minuta, sudjelovalo je oko 140 učenika iz osnovnih škola Veli Vrh Pula (razred 5.b), Vladimira Nazora Rovinj (5. razred), Tone Peruška Pula (4.a, 7.a i 7.b) i Vodnjan (6.a i 6.b).
Studentice 4. godine Učiteljskog studija održale su radionice za osamdesetak učenika Osnovne škole Vidikovac Život i životni uvjeti zavičajnih vrsta pod mentorstvom asistentice Ane Babić i doc. dr. sc. Ines Kovačić. Podijeljeni u četiri skupine, učenici su upoznali život u različitim staništima na zanimljiv, poučan i kreativan način, uz iskazivanje natjecateljskog duha u kvizovima.
Studentice 4. godine Učiteljskog studija i studentica 5. godine Učiteljskog studija na talijanskom jeziku, predstavile su radionicu Život skladatelja slušajući glazbeno djelo pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Paule Gortan-Carlin i mr. sc. Branka Radića te u suradnji s doc. dr. sc. Lorenom Lazarić. Program je pogledalo oko 100 studenata i učenika, prezentirana je studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i 3. razredima Osnovne škole Centar Pula.
Ovim ciklusom aktivnosti uspješno je odrađen Festival znanosti 2022. s inderdisciplinarnim povezivanjem sadržaja na temu ''Život''.

 

Popis obavijesti