Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dante u lokalnom kontekstu FVG u Puli...

U utorak, 26. travnja, u Velikoj dvorani Zajednice Talijana u Puli održana je književno-glazbena predstava u sklopu projekta "Dante u lokalnom kontekstu FVG" u organizaciji udruge "Amici Gioventù Musicale – Trieste ODV" i suorganizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

U predstavi su sudjelovali studenti integriranog sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog Učiteljskog studija na talijanskom jeziku, Elena Čakarević i Luka Mudrić, studentice preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na talijanskom jeziku, Chiara Glavaš, Tea Gržinić i Corinna Žužić te studenti konzervatorija „Giuseppe Tartini“ iz Trsta, Danijel Trajković i Milica Orlić.

Studente su pripremile dr. sc. Anna Kaira, doc. dr. sc. Snježana Močinić i doc. dr. sc. Lorena Lazarić. Cilj ove književno-glazbene predstave bio je odati počast važnoj obljetnici 700. godišnjice smrti velikog talijanskog pjesnika Dantea Alighierija čitanjem stihova iz Božanstvene komedije, koji rekonstruiraju „legendu“ o njegovoj prisutnosti na talijansko-slovensko-hrvatskoj granici, uz izvedbu triju kompozicija klasične glazbe.

U srijedu, 27. travnja, ista je kulturno-glazbena predstava ponovljena u Goriziji u Sala parrocchiale San Rocco. Bio je to završni dio terenske nastave koja je obuhvaćala putovanje u Trst, gdje su studenti FOOZ-a posjetili Prirodoslovni muzej, i u Goriziju, gdje su prije predstave obišli Muzej mode i primijenjenih umjetnosti.

Više informacija o književno-glazbenoj predstavi možete pročitati na:

Popis obavijesti