Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Početak projekta “HEVET -...

U petak, 25. veljače 2022. godine potpisan je ugovor o financiranju trogodišnjeg Jean Monnet modula „HEVET – Highlighting European Values in the Educational Thought’’, koji se od akademske godine 2021./2022. izvodi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Namjera projekta je ponovno potvrditi iznimno značajnu vezu između kvalitetnog obrazovanja i dobrog demokratskog upravljanja, ojačavajući istu poticanjem učitelja da postanu „EdUkatori“ – učitelji koji posjeduju konceptualna znanja i praktične vještine da prenesu zajednički dijeljene europske vrijednosti učenicima osnovnih škola (na način primjeren njihovoj dobi), potičući njihovu radoznalost u građanskom angažmanu.

Projektom “HEVET“ stvorit će se novi obrazovni sadržaj vezan uz EU studije u okviru postojećeg obveznog kolegija „Filozofija odgoja“ za studente 1. godine FOOZ-a. Taj novi sadržaj realizirat će se na temelju različitih aktivnosti: 1) inovativno podučavanje koje će pružiti interdisciplinarno i internacionalno nastavno osoblje korištenjem tradicionalnih nastavnih metoda, kao i onih „blended“ učenja; 2) transfer znanja i vještina putem suradnje s lokalnim i nacionalnim akterima koji su aktivno uključeni u EU politike; 3) diseminaciju rezultata istraživanja kombinirano putem pisanih (monografije, akademski članci), živih (radionice, paneli) i on-line (web-stranice, socijalne mreže) izvora.

Nositelj ovog Erasmus+ projekta je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a partneri na projektu su Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Učiteljska akademija i Sveučilište u Tampereu (Finska). Voditelj projekta je doc. dr. sc. Marin Beroš, vanjski suradnik na FOOZ-u, dok je prof. dr. sc. Fulvio Šuran suradnik na projektu.

Popis obavijesti