Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održana završna konferencija...

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirao je 7. prosinca 2021. godine završnu konferenciju programa Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi.

Krajnji rezultati ovoga dvogodišnjeg programa je osiguravanje inkluzivnog okruženja i nastavnih materijala za implementaciju inkluzivnoga inicijalnog obrazovanja odgojitelja na pet visokih učilišta te unaprijeđene kompetencije sveučilišnih nastavnika za implementaciju inkluzivnih strategija, metoda, tehnika i sadržaja u visokoškolskoj nastavi.

Tom prilikom je u panel raspravi pod nazivom Kako visokoškolske ustanove mogu unaprijediti inkluzivnost inicijalnog obrazovanja odgojitelja i implementirati preporuke uz dekane i prodekane  Učiteljskog  fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Učiteljskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku sudjelovala i prorektorica za studente, obrazovne  programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, koordinatorica ovog projekta za Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli.

Iz ovog višegodišnjeg projekta na našem je Sveučilištu  opremljen je inkluzivni kabinet, a iz projekta su proizašle i sljedeće publikacije:

 

Popis obavijesti