Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Projekti FOOZ-a odobreni za financiranje

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje dva projekta koja će se provoditi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. To su Jean Monnet modul "Highlighting European Values in the Educational Thought" – HEVET i "Active and inclusive teaching of literacy and communication skills for enhanced employment and sustainable economic growth".

Projektom 'HEVET' stvorit će se novi obrazovni sadržaj u okviru postojećeg obveznog kolegija 'Filozofija odgoja' za studente 1. godine FOOZ-a, kombinirajući inovativno podučavanje i nastavne metode, interdisicplinarno istraživanje i 'networking' na razini lokalne/državne zajednice. Nositelj projekta je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a partneri na projektu su Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Teacher Training School i Sveučilište u Tampereu (Finska). Voditelj projekta je doc. dr. sc. Marin Beroš, vanjski suradnik na FOOZ-u, a prof. dr. sc. Fulvio Šuran je suradnik na projektu.

Projekt Active and inclusive teaching of literacy and communication skills for enhanced employment and sustainable economic growth ima za cilj stvarati kurikulume koji razvijaju komunikacijske vještine uključivanjem znakovnog jezika, pisanja putopisa, pokreta i turističkih šetnji te podrazumijeva inkluziju, inovacije i održivost. Nositelj projekta je Fakultet za turizam Sveučilišta u Mariboru, Westsächsische Hochschule Zwickau, Università degli Studi di Udine i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Članice FOOZ-a u projektnom timu su izv. prof. dr. sc. Iva Blažević i Jelena Gugić, asistentica.

Popis obavijesti