Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studentice FOOZ-a sudjelovale u...

Studentice 5. godine Učiteljskog studija i 3. godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pod vodstvom Đeni Zuliani Blašković, v. pred, sudjelovale su u dugometražnom dokumentarnom filmu koji tematizira nasilje nad ženama, nasilje u obitelji te maloljetničko nasilje. Premijera filma pod naslovom „Tko se tuče, taj se voli?“   održala se u Istarskom narodnom kazalištu 25. listopada 2021.

Autor i producent filma Danilo – Lola Ilić tematizira pitanje nasilja na svim razinama, istražuje korijen problema nasilja pronalazeći rješenja s posebnim naglaskom na ono što, kao društvo i pojedinci, možemo učiniti u prevenciji i suzbijanju nasilja.

Studentice završnih godina studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u sklopu kolegija Trening socijalnih vještina zajedno su promišljale o nasilju iz perspektive budućih učitelja i odgojitelja te o ulozi učitelja i odgojitelja, ali i odgojno-obrazovnog procesa u cjelini u prevenciji i suzbijanju nasilja, s posebnim naglaskom na jačanju zaštitnih čimbenika kao što su socijalne i komunikacijske vještine djece. Zaključke ovih promišljanja izlagale su u filmu predstavnice svojih studijskih grupa, Letica Dobrinić i Nives Car.

Film je nastao u suradnji sa Sigurnom Kućom Istre i ostalim sugovornicima različitih struka i profila (policija, odvjetnici, suci, psiholozi i drugi) te žrtvama nasilja, a Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti je svojim doprinosom istaknuo važnost odgoja i obrazovanja u prevenciji i suzbijanju nasilja.

Prilog o filmu je objavljen na https://www.tvnova.hr/emisije/vijesti-tvn/7257-povodom-medunarodnog-dana-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-u-ink-prikazan-film-tko-se-tuce-taj-se-voli.html.

Popis obavijesti