Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ina Plejić Morarević, mag. prim....

Proteklog vikenda, u periodu od 8. do 10. listopada 2021. godine, održana je trodnevna konferencija pod nazivom „Promjene u obrazovanju – 20 godina poslije“ u Somboru.

Konferencija je okupila više od 30 učitelja koji su u periodu od 2001. do 2006. godine studirali na fakultetima u Osijeku, Puli, Bijeljini, Jagodini, Beogradu i Somboru, Sloveniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Makedoniji te Albaniji. Tadašnji su studenti tijekom školovanja bili  učesnici međunarodnih projekata studentske suradnje koju su inicirali studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru, a podržali fakulteti iz navedenih gradova. Visoka učiteljska škola u Puli (danas Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti) bila je dva puta domaćin susretima studenata koji su trajali pet dana.

Tijekom konferencije, predstavnici zemalja učesnica su se kroz polusatna izlaganja osvrnuli na tadašnje međunarodne projekte i utjecaj istih na razvoj njihovih karijera, kao i na kronologiju promjena u obrazovanju koje su se dogodile u posljednjih 20 godina u njihovim državama. Predstavnica iz Pule, Ina Plejić Morarević, mag. prim. educ., u svojem se izlaganju dotakla razvoja obrazovanja učitelja tijekom proteklih 20 godina u gradu Puli. Spomenula je kontinuirani razvoj i želju za napretkom i daljnjim razvojem Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te je simboličnim poklonima koji su predani prodekanu prof. dr. Mihaelu Antoloviću i prof. dr. sc. Ivanu Jerkoviću izrazila želju za daljnjom suradnjom. 

Popis obavijesti