Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Gostovanje odgojiteljica pazinskog...

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli gostovale su odgojiteljice pazinskog Dječjeg vrtića „Olga Ban“: Sandra Vlahov, Helena Koraca, Ivana Ivančić i Voglja Hodžaj.

U suradnji s asistenticom Doris Velan, pozvano predavanje virtualnim putem održalo se u sklopu vježbi iz kolegija Pedagogija ranog i predškolskog odgoja 2, no sudjelovali su i ostali zainteresirani studenti. Odgojiteljice su virtualnim putem predstavile studentima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja projekt pod nazivom "Dječja prezentacija života u prirodi" koji su prezentirale i na međunarodnoj konferenciji "Refleksije suvremenih predškolskih kurikuluma na razvoj predškolske teorije i prakse u svijetu i Republici Hrvatskoj". Ovo je bilo drugo u nizu gostovanja odgajateljica, nakon što je u ožujku ove godine u sklopu istog kolegija gostovala odgojiteljica-savjetnica Karmen Uljanić iz Dječjeg vrtića „Neven“ u Rovinju i održala zanimljivo predavanje na temu „Integrirano poučavanje kroz rad na projektima u vrtiću“.

Prezentacija praktičara pokazala se izuzetno korisnom i studentima jako zanimljivom, o čemu svjedoče i njihove povratne informacije, ali i brojna pitanja što su ih postavljali odgojiteljicama koje su im iz prve ruke mogle dati konkretne odgovore te na taj način pomogle u povezivanju teorijskih spoznaja s praksom.

 

Popis obavijesti