Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Projektna nastava i humanitarni rad...

Studenti 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti sudjelovali su u projektnoj nastavi u sklopu kolegija Metodika nastave matematike 3. Osim simulacija ocjenskih predavanja i temeljite pripreme za rad u početnoj nastavi matematike, radili su na projektu izrade kućica za pse i mačke, te se istaknuli svojom marljivošću, spretnošću i humanitarnim duhom.

Projekt je osmišljen kao primjer realizacije dijela šireg projekta pod mentorstvom dr. sc. Neve Slani, v. pred. i asistentice Branke Antunović Piton, a koji se vodi konstruktivističkim pogledom i "velikim idejama", te u potpunosti odgovara smjernicama Škole za život. Te smjernice bi bile: "hands-on" rad, istraživački pristup, heuristički, otkrivanje jednog malog dijela fizikalne realnosti, ali na način da je učenicima/studentima u potpunosti prisan i razumljiv. Ne radi se i ne govori o onom što ostaje u domeni apstraktnog ili nerazumljivog, sve mora biti opipljivo. U tom smislu je i izrada kućica bila više nego opipljiva: trebalo je istražiti zahtjeve koje nastambe trebaju zadovoljiti, u smislu veličine, dimenzija, otvora, materijala, izolacije i slično, te na kraju sve to i realizirati.

Sve pohvale i čestitke našim studenticama i studentu na prekrasnim i nadasve korisnim kućicama, koje će postati topli domovi četveronožnim stanovnicima Udruge za zaštitu životinja Snoopy iz Pule.

 

Popis obavijesti