Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Zaključci međunarodne znanstvene...

Ovogodišnja Međunarodna znanstvena konferencija 19. dani Mate Demarina „Razvojni aspekti u odgoju i obrazovanju“, održan 22. i 23. travnja 2021. godine, privukao je više od pedesetak znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske te stotinjak studenata. Posebnost ovogodišnje konferencije bila je u tome da je ove godine održana virtualno.

Na svečanom otvorenju skupa sudionicima su se obratili  izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i prof. dr. sc. Marinko Škare, prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. U nastavku konferencije održana su četiri plenarna izlaganja. Sudionici konferencije su zaključili da su ključni koncepti za uspjeh učenika znatiželja, intelektualna sposobnost i ustrajnost. Današnji učitelji i nastavnici moraju se suočiti s promjenama u sustavu obrazovanja i prihvatiti činjenicu da su autonomni kreatori kurikuluma. Nastavnicima je potrebna kontinuirana i dodatna edukacija u pitanjima kako se nositi sa stresom na radnom mjestu i promjenama koje dolaze u obrazovanju, posebice za vrijeme pandemije covida-19.

Konferencijom se željela skrenuti pozornost na važnost kvalitetnog pristupa u obrazovanju na svim razinama – od ranog i predškolskog do visokoškolskog odgoja i obrazovanja.

Popis obavijesti