Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U TV-emisiji Ča bi reć gostovala je...

Izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana koja predaje kolegije iz područja književnosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, bila je gošćom u televizijskoj emisiji „Ča bi reć“ 2. ožujka 2021. godine. U emisiji profesorica govori o svojem znanstvenom i umjetničkom radu, o radu sa studentima, problematici lektire i čitanja općenito, metodici književnog odgoja i obrazovanja, pojedinim područjima i prijeporima u dječjoj književnosti, te općenito i temeljno o učiteljskom i odgojiteljskom pozivu.

Temeljna poruka gostovanja izv. prof. dr. sc. Jurdane jest da je ljubav prema knjizi, književnoj riječi, temelj književnog odgoja i obrazovanja i sastavni dio ljubavi prema učiteljskom i odgojiteljskom životnom pozivu. U središtu tog dubinskog poziva jest ljubav prema mladom biću, primatelju književne poruke. Riječju, prema djetetu i mladoj osobi.

Tv - emisija Ča bi reć pokrenuta je na platformi Novinet koja okuplja vodeće regionalne portale na područje Istre, Kvarnera i Hrvatskog primorja. Emisiju vodi i uređuje sveučilišna profesorica i čakavska pjesnikinja prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić. Zajednička potka emisije jest čakavština, a u tom okviru njeguje se raznolikost pristupa koji se očituje u činjenici da u pojedinoj emisiji gostuju pojedinci, od mladih ljudi, studenata, glazbenika, stručnjaka, zanatlija, do etabliranih umjetnika, znanstvenika te sveučilišnih profesora.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici:

Popis obavijesti