Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Potres u rodnoj Petrinji očima...

Završetak prošle, kao i početak ove godine, obilježili su potresi koji su mnoge ljude ostavili bez domova. Na našem sveučilištu studiraju studenti iz potresom pogođenih područja, a jedan od njih je i student 5. godine Učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Mihael Bišćan koji se javio iz predgrađa Petrinje, iz gradske četvrti Kolonija i prenio svoj pogled na situaciju nastalu u njegovom kraju.

''Mnoge kuće su stradale uslijed najjačeg potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. Stradale su tako što su se, u najviše slučajeva, dimnjaci urušili u kuće, ali su mnogim kućama popucali nosivi zidovi. Što taj potres nije uništio, uništili su oni manji koji su tresli sljedeća dva tjedna. Kuća u kojoj živim je odlično pretrpila sve potrese, jedino što su dimnjaci popucali i spremni su za rušenje. Kuća moga oca, ali i mnogih prijatelja, dobila je crvenu oznaku (neuporabljivo). Uz to, duž cijele ulice gdje moj otac živi, ali i u dvorištima, izbila je iz zemlje vrela voda i mulj. Dane provodimo pomažući bližnjima, u čišćenju kuća, prijevozu hrane i materijala, ali i razgovorom i druženjem kako bi nam svima bilo ugodnije i lakše nastaviti s koliko-toliko normalnim životom.''

Mihael očekuje da će se snijeg što prije otopiti kako bi se ljudi mogli što prije vratiti  popravcima krovova i rušenju preostalih dimnjaka, ali i da se spase od hladnoće.

Pogledajte cijelu galeriju fotografija iz Petrinje.

Popis obavijesti