Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Tribina povodom Međunarodnog dana...

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 1. prosinca 2020. on line tribinom na temu nasilja nad ženama. Na tribini su sudjelovali studenti druge i treće godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Iva Blažević naglasila je važnost odgojitelja u prepoznavanju situacija nasilja u obitelji. U prvom dijelu izlaganja, voditelj Odjela maloljetničke delinkvencije Raul Ivančić je pojasnio studentima na koji način će moći prepoznati znakove nasilja kod djece, te što poduzeti u tom slučaju. O preventivnim aktivnostima koje provodi Policijska uprava istarska izvijestila je voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović, te je predstavila dvije aktivnosti namijenjene upravo djeci predškolske dobi. Studenti su aktivno sudjelovali postavljajući pitanja o razlikovanju kaznenih djela zlostavljanja i mogućnosti otkrivanja određenih kaznenih djela.

Više o tribini pročitajte napoveznici: https://istarska-policija.gov.hr/vijesti/odrzana-tribina-o-nasilju-nad-zenama/25763.

Popis obavijesti