Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Sastanak Uprave FOOZ-a i ravnatelja...

Sastanak uprave Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti s ravnateljima osnovnih škola na području Grada Pule održao se 24. studenoga 2020. godine u Svečanoj dvorani Tone Peruško kako bi se dogovorilo pod kojim će se uvjetima odvijati stručna praksa i nastava iz metodičkih kolegija za studente Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija u akademskoj godini 2020./2021.

Tijekom pandemije Covida-19 te prelaskom nastave na sustav za udaljeno učenje nastava se u školama vježbaonicama ne održava u neposrednom kontaktu studenata i mentora s učenicima, a studenti ne odlaze na stručnu praksu. Ravnatelji ističu da zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije dolazak studenata u škole i boravak u razredima nije moguć. Zbog brojnih slučajeva oboljenja pojedinih učenika ili učitelja cijeli razredi odlaze u samoizolaciju i  prelaze na sustav za udaljeno učenje.

Dogovoreno je da će se stručna praksa za studente Učiteljskog studija odvijati u veljači 2021. godine ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Popis obavijesti