Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Realizacija mobilnosti nastavnika...

 

Djelatnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin i asistentica Doris Velan u vrijeme pandemije Covida 19 bile su na stručnom osposobljavanju u okviru Erasmus+ programa.

Izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin se stručno usavršavala uoči zatvaranja granica s Italijom i Slovenijom na Odsjeku za muzikologiju Filozofskog fakulteta, na Sveučilištu u Ljubljani. „Ljubljanu sam odabrala za stručno usavršavanje jer se bavim istarskom poviješću glazbe u periodu Austro-Ugarske. Knjižnica Odjela za muzikologiju bogata je aktualnom glazbenom periodikom, a glazbena zbirka Naučne univerzitetne knjižnice sadrži izvore koji su značajni i za istarsko područje toga perioda (19./20. st.). Ovo nije moj prvi odlazak na Erasmus+ mobilnost. Bila sam u Almeriji (Španjolskoj), Mariboru i Kopru (Slovenija) te u Salerno (Italija), no svakako je bio najneizvjesniji s obzirom na praćenje zatvaranja granica, navodi izv. prof. dr. sc. Gortan Carlin.

Asistentica Doris Velan je u „pandemijskom zatišju“ prilikom ljetnih otvaranja granica i krajem srpnja otišla u Prag, u Republiku Češku na stručno usavršavanje pod nazivom „Leadership & management in educational establishments“ u organizaciji Shipcon ltd. „Kako se ovom temom bavim u svojoj doktorskoj disertaciji, stručno usavršavanje mi je pružilo mnogo korisnih informacija iz ovog područja, a ostali sudionici (iz Rumunjske, Slovačke, Poljske i Irske) pružili su mi dodatni uvid i širi okvir. Također, stekla sam i neke nove vještine i metode poučavanja. Stručno usavršavanje je trajalo 5 dana“, opisuje asistentica Velan.

Obje zaposlenice preporučuju studentima i nastavnicima odlazak na mobilnost radi stjecanja novih iskustava, znanja i upoznavanja (širenje mreže) suradnika i kolega.

Popis obavijesti