Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Objavljen Zbornik radova Međunarodnog...

Zbornik radova Međunarodnog znanstvenog skupa 18. dani Mate Demarina pod nazivom „Novi izazovi u odgoju i obrazovanju“ / „New Challenges in Education“ u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti nastao je kao odgovor na recentne promjene u odgoju i obrazovanju na predškolskoj, školskoj i akademskoj razini.

U njemu su objavljeni radovi iz šireg područja odgoja i obrazovanja, a namijenjeni su odgojiteljima i odgojiteljicama, učiteljima i učiteljicama, odnosno studentima i studenticama, te nastavnicima i nastavnicama na sveučilišnim studijima koji pripremaju buduće odgojno-obrazovne djelatnike i djelatnice za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. U zborniku je na 367 stranica objavljeno pet izvornih znanstvenih radova, četiri prethodna priopćenja i pet preglednih radova. Šest stručnih radova, također objavljenih u zborniku, čitatelju nude mogućnost povezivanja teorije i prakse, a dva izlaganja sa znanstvenog skupa ukazuju na potrebu i te vrste radova u istraživanjima u odgoju i obrazovanju. Sve radove su recenzirali međunarodni znanstvenici i stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja koji su na taj način doprinijeli da ovaj zbornik bude knjiga koja će se koristiti i izvan hrvatskih vrtića, škola i fakulteta.

Zbornik su uredile: izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, prof. dr. sc. Nevenka Tatković, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, doc. dr. sc. Marina Diković, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin, dr. sc. Lorena Lazarić i asistentica Doris Velan.

Popis obavijesti