Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Pametno s pametnim telefonom autorice...

Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, izv. prof. dr. sc. Maja Ružić Baf, napisala je knjigu Pametno s pametnim telefonom - Informacijske i komunikacijske tehnologije u odgoju i obrazovanju koja se bavi pitanjem uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija u odgoju i obrazovanju s naglaskom na uporabu „pametnih“ telefona.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi, teorijski dio usmjeren je na primjenu tehnologije u odgoju i obrazovanju i njezinoj ulozi u obrazovnom procesu. Drugi je dio knjige praktične naravi, te sadrži prijedloge za razumnu uporabu prednosti koje pružaju nove informacijsko-komunikacijske tehnologije u odgoju i obrazovanju.

Knjiga je namijenjena studentima i stručnjacima koji već rade u odgojno-obrazovnim ustanovama. Međutim, zasigurno je da će upozorenje koje sadrži naslov ove knjige: Pametno s pametnim telefonima, privući i mnoge roditelje, jer nerijetko roditelji ne mogu odlučiti što je u tim novim tehnologijama dobro a što loše za njihovu djecu. Roditeljstvo uvijek može i treba biti bolje u ovim burno mijenjajućim okolnostima u kojima rastu i obrazuju se današnje generacije djece (Iz recenzije: prof.dr.sc. Predrag Zarevski, Sveučilište u Zagrebu).

Popis obavijesti