Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Promocija Fakulteta za odgojne i...

Dekanica izv. prof. dr. sc. Iva Blažević je utorak, 14.7.2020. sudjelovala u emisiji Radio X-ica na HRT - Radio Puli. Predstavila je studijske programe na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. Emisiju je vodila Sara Fačko, studentica preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Studentice i studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje i integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na Fakultetu dolaze u kontakt s djecom kroz neposredni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Grada Pule, ali i ostatka Republike Hrvatske kroz stručnu praksu. Stručna praksa provodi se na oba studijatijekom visokog školovanja već od prve godine, a uz sveučilišne nastavnike studenti svoje buduće zanimanje upoznaju kroz rad odgojitelja i učitelja mentora. Mnogi se studenti zapošljavaju u školama vježbaonicama ili onima gdje su odrađivali stručnu praksu po završetku studija. Stručnu praksu studenti djelomično mogu ostvariti i sudjelovanjem na Festivalu znanosti, Festivalu matematike i Monte Libriću provodeći radionice s djecom. Osim u lokalnoj zajednici, studenti sudjeluju u međunarodnim susretima na sportskim igrama i zborskom pjevanju, od kojih je važno istaknuti PEFijadu(regionalno okupljanje fakulteta iz regije).

Studenti sudjeluju u znanstveno - istraživačkom radu nastavnika kroz projekte, a radovi se izlažu na stručnim i znanstvenim skupovima i objavljuju u domaćim i inozemnim časopisima.Uz rad u našoj zemlji, studenti imaju priliku upoznati se s odgojno – obrazovnim radom putem Erasmus + projekata u europskim zemljama, od kojih najčešće odlaze u Italiju i Španjolsku.

Tijekom studija, studenti svojim kreativnim i aktivnim radom osuvremenjuju odgojno – obrazovni proces mnogih ustanova i udruga. Po završetku studija, studenti su pozvani sudjelovati i biti članovi alumnija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, te promicati važnost i ulogu odgojitelja i učitelja u životu sviju nas.

Za sve koji su propustili radijsku emisiju uživo, možete ju poslušati ovdje:

Promotivni materijal pogledajte u nastavku.

 

Popis obavijesti