Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studentska suradnja i suradničko učenje

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i ove je godine Učiteljski studij završila grupa studentica i studenata koji dolaze iz različitih područja Republike Hrvatske. To je naša prednost, naše bogatstvo, jer međusobno razmjenjujemo iskustva, običaje i navike i jačamo ljubav prema različitim zavičajima naše domovine. To nam je ujedno i cilj u različitim kolegijima usmjerenim ka predmetima u primarnom obrazovanju za što aktivno pripremamo studente, buduće učitelje.

Rad na Učiteljskom studiju nudi mnoge prednosti. Studenti se mogu organizirati u skupni rad i jačati načela aktivnog učenja i konstrukcije znanja kroz suradnju tijekom zajedničkog rada na zadatcima. Skupnim radom na svim kolegijima, a ponajviše na modulima – modul Engleski jezik i modul Informatike - postiže se individualizacija nastave kroz samoaktivnost studenata i njihov aktivni doprinos u organizaciji rada, određivanju tijeka aktivnosti i načinu rada. Ovakvim oblicima nastave postiže se maksimalna socijalizacija studenata koji, kroz međusobnu suradnju, komunikaciju s nastavnicima i međusobnu interakciju, jačaju osjećaj zajedništva. Osim u nastavnom radu na Fakultetu, studenti Učiteljskog studija prakticiraju suradništvo i na izvanučioničkoj nastavi, metodičkim vježbama u školskim vježbaonicama, ali i izvannastavnim aktivnostima. To su nam dokazali studenti Učiteljskog studija upisani 2015. godine koji su zadnji semestar svojeg školovanja proveli u virtualnim učionicama, ali su iznenadili profesore i priredili im oproštajno druženje za kraj studentskog života u Puli. Skupina studentica koja završava studij u akademskoj godini 2019./2020. priredila je riječi zahvale i ''mali živi vrt'', svaki posvećen porukom za pojedinog nastavnika.

Aktivna suradnja studenata na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti doprinose združenoj konstrukciji znanja i procesu otkrivanja u radu i učenju, što u konačnici dovodi do širenja znanja i jačanju međusobnih spoznaja.

 

 

 

 

Popis obavijesti