Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Naša rješenja su u prirodi

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi podigli svijest kod šire zajednice o biološkoj raznolikosti i održivom razvoju. Tijekom 2020. godine pozvani smo da preispitamo svoj odnos prema prirodi, jer unatoč tehnološkom napretku potpuno ovisimo o vodi, hrani, lijekovima, odjeći, gorivu i energiji koju crpimo iz njezinih ekosustava. Tema „Naša rješenja su u prirodi“naglašava nadu, solidarnost i važnost rada na svim razinama kako bismo izgradili budućnost života u skladu s prirodom.

Ove godine studenti 5. godine Učiteljskog studija u sklopu kolegija Metodika nastave prirode i društva 3 obilježili su Međunarodni dan biološke raznolikosti stripovima, filmovima i plakatima u kojima su ponudili svoja rješenja za osvješćivanje važnosti očuvanja biološke raznolikosti u Republici Hrvatskoj. Na poveznicama se nalaze njihove ideje:

Biološka raznolikost je temelj prirodnog bogatstva i raznolikosti vrsta na Zemlji o čijem očuvanju ovisi i opstanak samog čovjeka. Zato se nakon naših ideja upitajte što možete učiniti i vi.

Popis obavijesti