Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 6. svibnja u hotelu Brioni održan je 14. Festival matematike koji je okupio učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, preko 900 učenika i 150 mentora. Organizator Festivala je Matematičko društvo „Istra“ uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Pule, Zajednice tehničke kulture, TZ Grada Pule i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Kroz jednodnevno druženje velikih i malih matematičara održalo se ekipno natjecanje „Ekipa za 5+“ za učenike osnovnih škola u kategorijama PIKO, MIKRO i MEGA, te učenike srednjih škola u kategoriji GIGA i TERA. Usporedo se održala smotra istraživačkih radova, malih znanstvenih projekata „matematika+“.

Studentice i studenti 4. godine učiteljskog studija u sklopu kolegija Metodika nastave matematike II, s profesoricom Brankom Antunović-Piton, sudjelovali su u provedbi ovogodišnjeg Festivala, kao dežurni voditelji po svakoj kategoriji ekipnog natjecanja te pri obradi rezultata. To im je bila prilika da iskuse kako izgleda jedno matematičko natjecanje te koliko je važno njegovati interes za matematiku tj. za vrijednošću ZNANJA.

 

Popis obavijesti