Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dan otvorenih vrata dvorane Nella Milottija održan je utorak 27. studenog 2018. u 18 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 

U Puli 2012., na inicijativu Mjesnog odbora Gregovica Grada Pule, Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Gradske knjižnice i čitaonice Pula pokrenuo se projekt nazvan „Milottijevi dani“. Nello Milotti je rođen u Trstu 11. studenoga 1927. godine. Umro je 10. ožujka 2011. u Puli. Bio je skladatelj, glazbeni pedagog, dirigent. Srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu, a kompoziciju diplomirao na „Akademiji za glazbo“ u Ljubljani. Bio je nastavnik glazbenog odgoja u Talijanskoj gimnaziji, nastavnik klarineta i solfeđa u Srednjoj muzičkoj školi "I. M. Ronjgova" u Puli, u kojoj je obnašao i direktorsku funkciju. Od 1977. godine do umirovljenja bio je profesor na Pedagoškom fakultetu u Rijeci - Odjel za nastavne djelatnosti u Puli.

Njegova je učionica bila današnja učionica br. 4., no, kako je sada učionica s glazbenim instrumentima učionica br. 34. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, ta je učionica, njemu u spomen, dobila ime Dvorana Nella Milottija. U njoj se, osim što se drži nastava, nalazi dio njegove ostavštine koju je držao u garaži i koju su njegova supruga, gđa. Katica Milotti i nasljednici ostavili nama na čuvanje. Tako čuvamo dio njegovih partitura, odnosno kopije partitura, knjige, sintisajzer, radni stol sa stolicom, regal i knjige, snimke na trakama i kasetama, razne diplome i priznanja, njegovo bijelo odijelo za svečane nastupe i druge osobne stvari.

Program Milottijevih dana 2018. pogledajte u plakatu:

Popis obavijesti