Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U petak 26. listopada 2018. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je promocija knjige Interactive Literature/Interaktivna književnost Adriane Beletić, prof., dugogodišnje suradnice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Interactive Literature/Interaktivna književnost je jedinstven izvor učenja jezika koji premošćuje jaz između razredne prakse i razvoja engleskih jezičnih vještina u individualnom radu učenika/studenata. Namijenjena učenicima i studentima sa srednjim ili višim nivoima znanja, ova je knjiga čudesno putovanje kroz svijet engleske i američke književnosti.

Knjiga je inspirirana izazovima s kojima se suočava svaki učitelj engleskog jezika kao drugog/stranog jezika – kako motivirati učenike i pronaći zanimljive načine za njihovu interakciju. Knjiga sadrži pregršt vježbi koje su isprobane i testirane u razredu i, ono što je ključno, s doprinosom samih studenata.

Jednostavna za praćenje i za rad, knjiga sadrži vježbe koje se mogu dovršiti u razredu ili kod kuće i isprepliće kvizove, igre riječima i ilustracijske zadatke za veće poticanje i uključivanje učenika, a književni 'vodiči' iz poznatih književnih djela pružaju narativno druženje i vodstvo tijekom rada. Interaktivna književnost pruža sveobuhvatno i poticajno vodstvo k autorima, njihovim djelima i književnim oblicima koji su oblikovali suvremenu književnost. Ovo putovanje započinje legendom o kralju Arthuru i Chaucerovim staro-engleskim, a završava s velikim umjetnicima 20. stoljeća kao što su Laurie Lee i J. R. R. Tolkein.

Više pročitajte u članku Glasa Istre:

Popis obavijesti