Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 17. listopada na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, u svečanoj dvorani Tone Peruško, održan je deveti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije na kojem su predstavljeni projekti vezani za psihofizički razvoj djece s teškoćama u razvoju i dobrobiti tjelesne aktivnosti kod predškolske djece. Poseban naglasak bio je na zdravoj hrani, stoga su sudionici mogli konzumirati obroke koji se uobičajeno spremaju u pulskim vrtićima da bi se osvijestila važnost zdravog načina života od rane dobi.

U ime Grada Pule stručnom skupu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je pozdravila prisutne i rekla kako je svaka suradnja bitna, pa se ujedno i zahvalila Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije na odličnoj suradnji s Gradom i rezultatima koje postižu, te poželjela svima uspješan rad.

Grad posebnu pažnju pridaje programima predškolskog odgoja kroz suradnju 3 vrtića čiji je osnivač i 22 privatna vrtića.

Stručnom skupu uz ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića, sudjelovala je i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar te predstavnici predškolskih ustanova, Fakluteta za odgojne i obrazovne znanosti i mnogi drugi zainteresirani za ovu ključnu temu današnjice.

Radi se o jedinstvenom stručnom skupu na području RH, po čemu je Istarska županija poznata i prepoznata kao nositelj kvalitete u tom području. 

Zdravom prehranom i sportskim aktivnostima od najranije dobi doprinosi se zdravlju cijelog društva, posebno najmlađih.

Izvor:

Najava skupa:

Popis obavijesti