O djelatniku

doc. mr. art. Aleksandra Rotar

Zvanje: docent

Funkcija: fotografija je privatno vlasništvo

Konzultacije:

Srijedom od 18.30 sati.

Nastava

Životopis

Rođena je u Pazinu. U Puli je maturirala na Odjelu za grafički dizajn COUO „Branko Semelić“, danas Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna. Godine 1982. upisala je Akademiju za primijenjenu umjetnost u Beču. Diplomirala je i stekla titulu magister artium u klasi za vizualno medijsko oblikovanje (prof. Peter Weibel). Od 1991. godine predaje grupu stručnih predmeta (pismo, grafički dizajn, tipografiju) na grafičkom odjelu Škole primijenjene umjetnost i dizajna Zagreb. Potom radi u Osnovnoj školi Tone Peruška u Puli (predavala puno radno vrijeme predmet likovna kultura). Povremeno je vodila likovne radionice s djecom uzrasta od 7 do 18 godina u Udruzi Mendula, Udruzi Gradska radionica mladih i privatno. Područje djelovanja: slikarstvo, grafika, grafički dizajn, scenografija, instalacija, ilustracija, kompjuterska grafika, animirani film te pedagoški rad. Bila je  asistentica red. prof. Veri Kos-Paliska na Pedagoškom fakultetu u Puli, potom predavala na studiju Predškolski odgoj Likovnu kulturu, Metodiku likovne kulture, Grafiku te na studiju Razredna nastava Likovnu kulturu, Grafiku i dizajn na Odjelu za obrazovanje učitelja i odgojitelja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 
4. ožujka 1997. godine birana u naslovno suradničko zvanje ASISTENT iz područja humanističkih znanosti, polje znanost o umjetnosti za predmet LIKOVNA KULTURA na Pedagoškom fakultetu u Puli.
4. studenog 2007. godine izabrana u naslovno zvanje VIŠI PREDAVAČ u umjetničkom području, polje likovna umjetnost, na vrijeme od pet godina na Visokoj učiteljskoj školi u Puli.
18. ožujka 2011. godine izabirana u umjetničko-nastavno zvanje i na radno mjesto DOCENTA za umjetničko područje, polje likovnih umjetnosti, grana likovna pedagogija, na Odjelu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost u Beču (Universität für angewandte Kunst Wien) na Institutu za umjetničke znanosti, umjetničke pedagogije i umjetničko obrazovanje, upisala i pohađala doktorski studij kod prof. em. dr. phil. Manfreda Wagnera i stekla titulu  doktor filozofije, dr.phil.

DATUM ZADNJEG IZBORA U ZVANJE

  • 18. ožujka 2011.

PODRUČJE, POLJE I GRANA U KOJOJ JE IZVRŠEN ZADNJI IZBOR U ZVANJE

  • umjetničko-nastavno zvanje DOCENTA za umjetničko područje, polje likovnih umjetnosti, grana likovna pedagogija.

FUNKCIJE:

  1. članica Povjerenstva za provedbu intervjua,
  2. članica Povjerenstva za nabavu.